"Gazze Limanı Konusunda  Israrlıyız"

"Gazze Limanı Konusunda Israrlıyız"

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, 10 yıldır devam eden kuşatmayı kaldırmak için liman inşa edilmesi talebinde ısrar ettiklerini söyledi.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, 10 yıldır devam eden kuşatmayı kaldırmak için liman inşa edilmesi talebinde ısrar ettiklerini söyledi.
 
Gazze’de Cuma hutbesi veren eski Başbakan Heniyye “Gazze limanının inşası, Filistin halkının üzerindeki kuşatmanın son bulma umududur. Biz de bu hak ve talebimize bağlı olduğumuzu, bu hususta ısrarcı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi. 
 
Limandan vazgeçmeyeceklerini belirten Heniyye, bu hususta sürdürülen çabaların bu hakkı işgalciden almayı amaçladığını ifade ederek, “Bu yönde çaba gösteren ve bu talebi gerçekleştirmek için girişimlerde bulunan bütün devletlere ve çevrelere bu adımın iyi yönde atılmış bir adım olduğunu söylüyoruz. Gazze limanı kuşatmanın kalkması, on yıldır devam eden karanlığın son bulması, kara ve deniz duvarlarının yıkılması için Filistin halkının umudu haline gelmiştir. Kurulacak limanın Gazze’yi dünyaya bağlayacağını umut ediyoruz. Bu hiçbir kapının alternatifi değildir. Bu Filistin halkının büyük zindandan çıkmak için talep ettiği hakkıdır” dedi. 
 
Heniyye: "Bugün kuşatmaya karşı yeni bir aşamanın eşğindeyiz ve yalnız değiliz, halkımız, Arap ulusu, İslam Ümmeti ve dünyanın farklı yerlerinden insanlar özgürlük ve ablukayı kırma mücadelemizde yanımızdalar. Biz İslam Ümmetindeki tüm bileşenlere aynı mesafede duruyoruz, Türkiye de, Mısır da, Suudi Arabistan da, İran da, Filistin halkı için İslami bir strateji derinlik izliyor." diye konuştu
 
Heniyye konuşmasının devam eden Kudüs intifadasının korunmasını isteyerek, Arap ve İslam ülkelerinden de işgale karşı direnen Filistin halkını yalnız bırakmamalarını istedi.