Gazze-İsrail Savaşının Sonrası

Gazze-İsrail Savaşının Sonrası

Gazze'de Dün gece yarısı başlayan ve sabaha kadar devam eden gerginliğin ardından...

Dün gece yarısı sosyal medya üzerinden ve "Gazze'de Kritik Saatler" başlıklı haberimizde anlık olarak paylaştığımız Gazze'de yaşanan son elişmelerin ardından bu sabah yaralar sarılmaya ve hasarlar tespit edilmeye başlandı.

İsrail Gazze'ye 8 hava saldırısı düzenlediğini öne sürerken, yerel kaynakların aktardığına göre 15 nokta hedef alındı.

İsrail'in saldırıları sonucu 11 Filistinli çeşitli bölgelerde yaralandı.

Şifa hastanesine getirilen yaralı sayısının 11 olduğunu açıklayan Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra, Gazze'de ki yakıt sıkıntısı Ambulansların hareket etmesine olamak tanımıyor ifadelerini kullanarak yaşanan sıkıntıları aktardı.

İsrail'in saldırılarına misillemelerle cevap veren direniş gruplarının ise İsrail medyasına göre 18 füze saldırısı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Dün gece Halk Cephesi'nin askeri kanadı sözcüsü İşgal topraklarına atılan füzelerden 12'sinin sorumluluğunu üstlenmişti.

Direniş füzelerinin İsrail'de bir trafoyu vurduğu belirtilirken, bir diğer füzenin Sderot bölgesinde bir binaya isabet ettiği belirtildi. Füzenin isabet ettiği binanın ise Belediye Binası olduğu aktaralırken, Sderot Belediye Başkanı'nın direniş güçlerinin saldırısından kıl payı kurtulduğu bildirildi.

Direniş güçlerinin operasyonlarında çeşitli bölgelerde korku, panik ve endişeye kapılan siyonist yerleşimciler sığınaklara doluşurken Aşkol,Aşhdod,Necef, Sderot ve sınıra yakın bölgelerde 7 İsrailli'nin yaralandığı belirtildi.

 

Sderot'da direnişin füzesinin düştüğü bir bina

Sderot'da direnişin füzesinin düştüğü bir bina

SDEROT