Gazze: "Hepimiz Sana Fedayız ey Aksa" Diyecek

Gazze: "Hepimiz Sana Fedayız ey Aksa" Diyecek

Hamas'tan Mescidi Aksa İçin Miting ve Gösteriler Yapılacağı Duyurusu...

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), yarın Cuma namazı sonrasında Mescidi Aksa'ya destek için geniş katılımlı mitingler ve gösteriler düzenleneceğini bildirdi. Hamas, yarın Batı Yaka'nın El-Halil ve Ramallah şehirlerinde düzenleneceğini bildirdiği ve bölgedeki tüm Filistin ahalisinin katılmasını talep ettiği mitinglerin son dönemde Mescidi Aksa üzerindeki baskıların artırılmasına tepki ve Filistin halkının bu mabedi korumak için yeniden intifadanın eşiğinde olduğunu gösterme amaçlı olduğunu açıkladı.

Filistin İslâmi Direniş Hareketi'nin bugün (30 Ekim Perşembe) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildirisinde, Batı Yaka'daki Filistin halkının Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı yalnız bırakmayacağını işgalci siyoniste göstermesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada sonuncusu bugün sabah şehit edilen Mu'tazz Hicazi olan Mescidi Aksa şehitlerinin de intikamının alınması gerektiği hatırlatıldı.

Hamas'ın Ramallah ve el-Bire'deki teşkilatı tarafından yapılan açıklamada da hareketin tüm mensuplarının işgal güçlerinin Mescidi Aksa'yı hedef alan uygulamalarına son derece tepkili olduğuna dikkat çekilerek, "Hepimiz sana fedayız ey Aksa!" sloganıyla gösterilere katılacakları bildirildi.

Hareketin El-Halil'deki teşkilatı tarafından yapılan açıklamada ise Mescidi Aksa'nın korunması için seferberlik ilan edildiği dile getirilerek El-Halil'in tüm köy ve kasabalarında Cuma namazı sonrasında Aksa'ya destek eylemleri ve gösterileri düzenleneceği bildirildi.