Gazze Halkı'ndan Yermuk İçin Eylem

Gazze Halkı'ndan Yermuk İçin Eylem

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısı üzerine bugün binlerce Gazzeli Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Mülteci...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısı üzerine bugün binlerce Gazzeli Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Mülteci Kampına uygulanan ambargonun son bulması için yürüyüş yaptı.

Gazze’deki camilerden çıkan Filistinliler 200 gündür kuşatma altında bulunan ve açlığa mahkum edilen Yermuk Mülteci Kampına uygulanan ambargonun son bulmasını, gıda, ilaç ve yakıt gibi temel insani yardımların girişine izin verilmesini istediler.

Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Hamas liderlerinden milletvekili Muşir El-Mısri, 20 bin Filistinlinin ölüme terk edildiği ve ölenlere örtecek kefen bulunamadığı Yermuk Mülteci Kampı üzerindeki ambargonun kaldırılmasını istedi.

El-Mısri, Suriye’deki taraflardan mültecilere yönelik sorumluluk taşımalarını, buradaki halk için gereken insani yardımların geçişine izin vermelerini ve kampı çatışmalardan uzak tutmalarını istedi.

Yermuk kampında kalan Filistinlilere de seslenen El-Mısri, bütün sıkıntılara, ambargoya, baskı ve zulme rağmen Gazze’deki halkın kendilerinden asla vazgeçmeyeceğini, kendilerinden yana tavır aldıklarını söyledi.

Diğer taraftan kuşatmaya rağmen Hamas hareketi Yermuk’taki mülteciler için yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

 

fiem