Gazze Halkı Ayakta /Canlı Yayın)

Gazze Halkı Ayakta /Canlı Yayın)

Gazze sınırında büyük hareketlilik canlı Yayın

 

 

16 :55 Şehid Sayısı 41'e Yükseldi

15:00 #Gazze'deki gösterilerde 25 Filistinli şehit oldu

 
 

 

İsrail, İHA'larla gaz bombası yağdırıyor

14:07 srail’in Gazze’de Filistinlilere yönelik saldırılarında bugün 16 şehit

550 yaralı var.Kudüs’te yol ve sokakları İsrail tarafından kapatıldı

 

13:56 Şehid Sayısı 10'a Yükseldi 

 

13:43 Gazze, Kudüs için ayakta: 9 şehit

 

13:28 : Şehid Sayısı 7'ye Yükseldi

12:54 :  2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU,93 KİŞİ YARALANDI

ABD elçiliğinin Kudüs'te yapılacak açılışı sebebiyle İsrail kutlama yapmaya hazırlanırken; Filistinliler,  protesto gösterilerine hazırlanıyor.

Gazze sınırında lastik yakan ve sapanlarla, taşlarla İsrail keskin nişancıları ve askerlerin mermilerine göğüs geren Filistinliler de protesto gösterilerine başladı.

İşgalci İsrail güçleri, bir çok Filistinliyi gözaltına alırken, silahla müdahaleye de başladı.

BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

12.27 İsrail'in müdahalesinde bir Filistinli şehit edildi.

gaza1

GAZZE'DEN KAMYONLARLA SINIRA HAREKET EDİLDİ

gaza3

gaza4

gaza2

gaza5

gaza6

EZAN YASAK

Kudüs Belediyesi, ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasına ilişkin yapılacak kutlamalar nedeniyle pazartesi günü Kudüs'teki mescitlerde ezan okunmasının yasaklandığını duyurmuştu.

BAŞKANIN KIZI ve YAHUDİ DAMADI AÇILIŞTA

ABD Başkanı'nın kızı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Yahudi Jared Kushner'in de aralarında bulunduğu ABD heyeti açılış törenine katılmak üzere dün İsrail'e ulaştı. Büyükelçiliğin taşınacağı caddeye İsrail ve ABD bayraklarının yanı sıra "Siyon dostu Trump" ve "Trump İsrail'i büyük yaptı" yazılı billboardlar asıldı. ABD Başkanı Trump'ın ise törene telekonferans yoluyla katılması bekleniyor.

Filistinlilerin protestoları sebebiyle teyakkuz halinde olan İsrail polis ve askeri Gazze'ye tehdit bildirileri attı, Ordu Sözcüsü Facebook'tan "tel örgülere yaklaşmayın" çağrısında bulundu. Kudüs'te ise Pazartesi (bugün) ve Salı (yarın) ezan okunması yasaklandı.

TRUMP'IN KARARI

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık 2017'de, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı. ABD yönetimi büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e 14 Mayıs'ta taşıma kararı almıştı. Karar, bölgesel ve uluslararası düzeyde ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

CANLI YAYIN

TOPLAM 32 ÜLKE KATILIYOR

ABD'nin büyükelçiliğinin açılış galasına katılan ülkelerin toplam sayısı ise 32. İşte o ülkeleR:

Cezayir, Angola, Avusturya, Kamerun, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Fildişi Sahilleri, Çekya, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Etiyopya, Gürcistan, Guatemala, Honduras, Macaristan, Kenya, Makedonya, Myanmar, Nijerya, Panama, Peru, Filipinler, Romanya, Ruanda, Sırbistan, Güney Sudan, Tayland, Ukrayna, Vietnam, Paraguay, Tanzanya ve Zambia.