“Gazze Dünyanın Ahlak Pusulasıdır”

“Gazze Dünyanın Ahlak Pusulasıdır”

Mücadele ve direnişiyle Gazze’nin dünya için ahlak pusulası...

Mücadele ve direnişiyle Gazze’nin dünya için ahlak pusulası mahiyetinde olduğunu belirten Norveçli Dr. Mads Gilbert, vatanını ve kimliğini koruma adına bu halkın gösterdiği direnişten, bu uğurda karşılaştığı sorun ve sıkıntılardan fazlasıyla etkilendiğini ve hazırlık olmadan nasıl çalışmak gerektiğini de onlardan öğrendiğini söyledi.

Dün akşam (3 Aralık Çarşamba) El-Cezire televizyonuna konuk olan Norveçli doktor, işgal rejiminin Gazze'de işlediği cinayetleri, katliamları ve insanlık suçlarını bir bir anlattıktan sonra, neden kendisine ömür boyu işgal rejimine giriş yasağı getirildiğini de anlattı.

Gazze’ye uygulanan ambargo nedeniyle uzun vadede çocukların karşılaşacakları sorunlar konusunda uyarılarda bulunan Dr. Gilbert, 51 gün süren barbar savaşta bir çok imkandan yoksun olan Şifa Hastanesi'nin tek başına 6 bin yaralıyı karşıladığını söyledi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye açtığı vahşi savaşta yaralanan çocuklarla ilgili birçok dramatik olaya dikkat çeken Dr. Gilbert, korkakça ve ahlaksızca yapılan bu savaşta 521 çocuğun hayatını kaybettiğini ifade etti.

İşgal rejiminin kendisine ömür boyu ülkeye giriş yasağı getirmesinin şahsıyla alakalı olmadığını söyleyen Norveçli aktivist, bunun asıl nedeninin İsrail’in gerçekleri insanların gözünden saklamak istemesi olduğunu, çünkü kendisinin İsrail'in Gazze halkına ve özellikle çocuklara yaptığı vahşetten bahsettiğini dile getirdi.

 

 

filistinhaber