Gazze 'de Şehid Sayısı Yükseldi

Gazze 'de Şehid Sayısı Yükseldi

İslami Cihad Hareketi'nin, 5 mensubunun daha öldüğünü duyurmasıyla birlikte işgal ordusunun pazartesi günü patlattığı tünelde şehit olanların sayısı 12'ye yükseldi.

Gazze Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs (Kudüs Seriyyeleri), işgal ordusunun pazartesi günü Gazze Şeridi sınırında patlattığı tünelde bulunan ve beş gündür kendilerine ulaşılamayan 5 kişinin daha şehit olduğunu, böylece saldırıda şehit sayısının 12'ye yükseldiğini duyurdu.
 
Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan yazılı açıklamada, "işgal ordusunun havaya uçurduğu tünelde kayıp olan kendilerine bağlı 5 kişinin tünel kazma hazırlığı sırasında şehit oldukları" ifade edildi.
 
Şehit olanlar için taziyede bulunulan açıklamada, "işgalci israil'in aldığı tüm güvenlik önlemlerine ve tünellere karşı verdiği savaşta sahip olduğu teknolojik tekniklere rağmen mücahitlerimiz, tüneller aracılığıyla işgal altında tutulan topraklara yüzlerce metre girdi." ifadelerine yer verildi.
 
İşgal ordusu pazartesi günü Gazze Şeridi sınırında bir tüneli patlatmış, Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, kurtarma ekiplerinin, tünelin enkazından şehit olan 7 gencin cesedini çıkardığını, olayda 12 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.
 
Dün de işgalci israil'in, Gazze Şeridi sınırında havaya uçurduğu tünelde kaybolanların aranmasına, "Gazze'deki kayıp israil askerleriyle ilgili bilgi almaya" karşılık izin vereceği bildirilmişti.