"Gazze Cephesindeki Utancımızı Yağmurlar Bile Temizleyemez"

"Gazze Cephesindeki Utancımızı Yağmurlar Bile Temizleyemez"

İşgal rejimi televizyonuna konuşan Lieberman: Gazze Cephesindeki Utancımızı Yağmurlar Bile Temizleyemez

İşgal rejimi eski ordu bakanı Avigdor Lieberman, kuzeydeki Lübnan sınırında Hizbullah’a ait tünellerin ortaya çıkarılmasının çok fazla önemli olmadığını söyledi.
İşgal rejimi televizyonu 2’nci kanalına konuşan Lieberman, Lübnan sınırındaki başarının askeri bir başarı olmadığını, bilakis mühendislik başarısı olduğunu ifade etti.
Lieberman, kuzeyde yaşanan gelişmeleri güneyde Gazze Şeridi sınırında yaşananlarla bağlantılandırmanın yanlış olduğunu, aralarında herhangi bir bağ bulunmadığını söyledi.
“Gazze’de daha ciddi çalışmamız ve daha iyi hareket etmemiz gerekirdi” diyen Lieberman, Gazze Şeridi’nde gizli bir operasyona değil Hamas’a karşı kara operasyonu hariç açık ve geniş çaplı bir saldırıya ihtiyaç olduğunu öne sürdü.
Lieberman, kuzeydeki gelişmelerin güneydeki acizliğe gerekçe olamayacağını ifade etti.
Güneydeki gelişmelerden dikkatlerin başka yöne çekilmesinin kendisini istifaya götürdüğünü kaydeden Lieberman, istifa kararının doğru olduğunu savundu.
Katar’ın para yardımının Gazze Şeridi’ne ulaşmasına izin verilmesini değerlendiren Lieberman, “Para karşılığı kısa vadeli sükuneti satın alıyoruz ve uzun vadede milli güvenliğimizi tehlikeye atıyoruz” dedi.
Lieberman, Hamas’a karşı verdikleri tavizlerin utancını sağanak yağmurların dahi temizleyemeyeceğini söyledi.

 

fiem