Gazze bombalanıyor Batı Şeria'da direniş var

Gazze bombalanıyor Batı Şeria'da direniş var

Batı Şerian'ın her yerinde gösteri ve direniş var. Gazze bombalanırken Batı Şeria dayanışma içinde.

İsrail, Filistin halkına soykırım uyguluyor. Dünyanın gözü önünde vahşice öldürüyor. Batı Şerian'ın her yerinde gösteri ve direniş var. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulmasını isteyen Filistinliler, Batı Şeria dayanışma içinde.

Batı Şeria'daki gösterilereki gösterilera İsrail işgal güçleri tarafından müdahale edildiği ve çıkan çatışmada bir Filistin'linin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Batı Şeria'nin Nablus kentinde toplanan bir grup gazeteci, Gazze'deki gazetecilere dayanışma gösterisi düzenledi.

ALMANYA'DA GAZZE'YE DESTEK GÖSTERİSİ

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar, Almanya'nın Frankfurt kentinde protesto edildi.

Frankfurt'un Zeil Caddesi'nde çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ortaklaşagösteri düzenlendi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride, İsrail karşıtı sloganlar atıldı. Aralarında Türk, Filistinli ve Almanların da bulunduğu göstericiler, ellerinde "İsa da Filistinli’ydi", "İsrail'in Gazze'ye saldırısı dursun", "İnsan hakları her yerde geçerlidir Filistin'de de" yazılı dövizler ile Filistin bayrakları taşıdı. 

Burada yapılan konuşmalarda Gazze'ye yönelik saldırılarda çok sayıda çocuğun öldüğüne işaret edilerek, saldırıların durması için otoritelerin acilen harekete geçmesi gerektiği kaydedildi.

Düşüncelerini paylaşan Alman vatandaşı Willi Schulze Barantin, Suriye Dayanışma Komitesi’ne üye olduğunu ve Suriye’deki olayların da Filistin’de yaşananlarla benzerlik taşıdığını söyledi.

İsrail’in Filistin’e saldırısını kabul edilemez bulduğunu ifade eden Barantin, "Benim fikrime göre İsrail kurulduğu günden bu yana emperyalist bir projedir. İsrail’in hiç kurulmadığını düşünün o zaman Ortadoğu'da nasıl olurdu hayal edin" ifadelerini kullandı.

İsrail'in emperyalist bir ülke olduğunu ve Almanya'nın da emperyalist sisteme dahil olduğunu vurgulayan Barantin, İsrail'in sahip olduğu az nüfus ve toprağa rağmen öneminin bu kadar önem taşıyan bir ülke olmasına anlam veremediğini kaydetti .

"BU İNSANLARIN GİDECEK BİR YERLERİ YOK"

1997 yılından beri Almanya'da yaşayan Filistin vatandaşı doktor Ahmed Aljazzar ise ailesinin Gazze'de yaşadığını ve sağlık durumlarından şüphe ettiğini söyledi. 

Gösteriye iki çocuğuyla birlikte katılan Aljazzar, "Her gün haberlere bakıyorum. Ailemden herhangi birinin ölüp ölmediğini kontrol ediyorum. Uyumadan önce her zaman onları aramaya çalışıyorum" dedi.

İsrail'in saldırılarında Gazze'de ailesinden bir çok kişiyi kaybettiğini anlatan Aljazzar, "Dün kız kardeşimle konuştum ve evlerinin bombalandığını öğrendim. Bu insanların gidecek bir yeri yok. Okula sığınsalar İsrail okulu bombalıyor. Evde durmakta çok tehlikeli. Gazze'de gidecek bir yer yok" diye konuştu. 

Grup, gösterinin ardından dağıldı.

HOLLANDA'DA GAZZE GÖSTERİLERİ

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Hollanda’nın Lahey kentinde protesto edildi.

Bazı Müslüman kuruluşların öncülüğünde Lahey’de düzenlenen gösteride, İsrail’in saldırıları kınanarak Gazzelilere destek mesajı verildi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteride sık sık tekbir getiren grup, “Filistin’e özgürlük”, “Gazze’ye özgürlük” ve “Katliama son” şeklinde sloganlar attı.

Grup adına yapılan konuşmalarda Gazze’de yaşanan saldırıların derhal sona erdirilmesi istendi. Filistin'in genelinde soykırım yaşandığına değinen konuşmacılar, toplumun duyarsızlığını eleştirdi.

Gazze’nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde de Müslüman toplumun çeşitli saldırılara maruz kaldığı belirtilen konuşmalarda, İslam dünyasının bu duruma seyirci kalamayacağına dikkati çekildi. Gösteri öncesi "gamalı haç" türü pankartların açılmaması uyarısında bulunan grup, konuşmaların ardından dağıldı.

YUNANİSTAN'DA KIRMIZI BOYALI GAZZE GÖSTERİSİ

İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Yunanistan Komünist Partisi'nin çağrısıyla şehir merkezinden İsrail'in Atina Büyükelçiliğine yürüyen yaklaşık 20 bin gösterici, sloganlar atarak Gazze'ye yapılan saldırıları kınadı.

İsrail'i kınayan döviz ve pankartların taşındığı eylemde, Yunanca ve Arapça, "Mücadeleye devam", "Filistin'e özgürlük", "Canımız kanımız sana feda olsun Gazze", "Kahrolsun İsrail", "Direnişe devam, Gazze'ye selam", "Emperyalizme ölüm" sloganları atıldı.

Hazırladıkları kırmızı boya dolu balonları elçilik binasına atan göstericiler, balonların "İsrail'in Gazze'de döktüğü kanı" simgelediğini söyledi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme katılanlar, Gazze'deki katliama son verilmesini talep etti.

YEMEN

Yemen'de düzenlenen Gazze'ye destek gösterisinde ''cihat'' çağrısı yapıldı. Hamas'ın Yemen ofisi önünde toplanan bir grup gösterici, ''kadınlı erkekli cihat çağrısı'' sloganı ile İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarına ''direniş'' mesajları verdi.

Gösterilerde Filistin halkının yaşadığı acıları paylaşan protesocular Gazze'de yaşanan drama sessiz kalındığını belirterek cihat çağrısı ile ''kardeşlerimizin yardımına koşalım'' mesajı verildi.

Atılan sloganlarda Arap ülkelerinin ve İslam dünyasının sessizliği ve uluslararası toplumun yaşanan ''kıyıma'' yönelik herhangi bir eylem yapmaması da protesto edildi.

GAZZE'TE GİTME ÇAĞRISI

Hamas'ın Sana ofisi önünde toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan grup Müslümanların sessizliğine dikkat çekerek, ''Gazze'deki Filistinli kardeşlerimizin yanlız olmadığını göstermek adına gerekirse Gazze'ye gidip cihad ederiz'' mesajı verdi. 

Yemen'de yaşayan Filistinli sivil toplum temsilcilerinin de katıldığı gösteride açıklama yapan Hamas ofisi temsilcisi Vadi el-Anzav, ''Gazze'nin direnişine destek için cihad kapısını açıyoruz. Tüm dünyanın sessizliğine karşın bizler cihat çağrımızla ve Filistinli kardeşlerimizle omuz omuza direnerek İsrail işgalini bitirme hedefine ulaşabiliriz'' şeklinde konuştu.