Gazze: Bir Ümmetin Ölüme Terkettiği Şehir

Gazze: Bir Ümmetin Ölüme Terkettiği Şehir

Duymak için kulakların değil gönül bağlarının kalplerin devreye girmesi gerektiği bir dönemde yaşıyoruz.Çünki ne kadar bağırsanız çığlık atsanız üç maymuna oynayan dünya duymuyor.

TİMETURK / MEHMET KAYA-GAZZE

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Gazze son savaştan sonra tam manası ile harabe haline döndü binlerce ev yıkıldı yaklaşık 2000 tane çocuk yetim kaldı.  5000 kişinin üzerinde insan sakat kaldı ve tedavi süreci hastalar için bir kabus oldu.Yaralı insanların büyük çoğunluğu yetersiz sağlık hizmetlerinden dolayı ya ayakları kolları kesildi yada vucutlarının bir kısmını kaybetmek zorunda kaldılar.Aynı zamanda özellikle Mısır ın uygulamış olduğu ağır ablukadan dolayı yaralılar yurt dışında tedavi olma imkanını yakalayamadığı için bir çok çocuk ya hayatını kaybetti yada sakat kaldı.

Asıl olan problem ise Gazze'nin şuan içinde bulunduğu hem siyasi çıkmaz hemde maddi yetersizlikten dolayı ilerisini göremeyen yarın neler olabileceğini kestiremeyen bir çıkmazın içerisinde yaşamasıdır. Sabahleyin kalktığında çocuklarının karnını doyurmayı bırakın ağızlarına verecek bir lokma ekmeği olmayan Anne nin durumunu görmek ve hayel etmek istermisiniz ey müslümanlar.İşte ümmetin yetimleri Filistinli anaların ve çocukların yaşadığı hayat böyle. Her gün onlarca annenin  İHH Gazze ofisine gelerek çocuklarının okula gitmekte zorlandıklarını sabah kalktıklarında yemek yemeden eğer evde varsa bir parça eline ekmek tutuşturarak okula gönderdiklerini söylüyorlar. Ayrıca servis parası veremedikleri için sabah namazında kalkıp erkenden yola çıkarak okula yetişmeye çalışıyorlar.Burada bir gerçeğinde altını çizmek istiyorum.Türkiyeli kardeşlerimiz belkide bilmeye bilirler Filistin, Arap Ülkeleri arasında eğitim seviyesi en yüksek olan bölgedir. Bunca olumsuzluklara rağmen okumanın önemini en iyi kavrayan bir millet.

Gazze şuan terk edilmişliği damarlarına kadar yaşarken dünya Müslümanları nın durumu da bir o kadar hüzün verici bir şekilde YILBAŞI kutlamaları için sıkı hazırlıklar yapılıyor.Genelde dünyada özel de ise müslümanlardan oy alarak belediye başkanı olan Türkiye'deki başkanlara Gazze'deki durumu aktarmak istiyorum. Şu an yaklaşık bir yıldır maaş alamayan memurlar evlerine ekmek götürmeyi unutmuş, nasıl ve ne şekilde bu halka hizmet etmenin gayreti içindeler. Sabah'ın erken saatleride kalkarak yollara düşüp belkide saatlerce yol yürüyerek görev yerlerine giderek hizmet etmeye çalışıyorlar. Devlet okullarında kırtasiye malzemeleri olmadığı için yada cihazları çalıştıramadıkları için hizmet veremiyorlar.

Diğer önemli konulardan bir tanesi de yıkılan evlerin yeniden inşası...Maalesef bu konuda dıramın en acı yüzlerinden birtanesi.Yaklaşık 20 bin kişinin üzerinde insan hala okullar da ve kendi yaptıkları barakalarda yaşıyorlar. Dünya ülkelerinin savaştan sonra yardım vaadlerinin hepsi Yahudi kotasında bekliyor ve hiçbir şekilde imar yapılamıyor. Şu an Gazze ve direnişi yok edebilmenin yollarını arayan önde Yahudi teröristler ve onlar ile birlikte ABD ve işbirlikçi Arap Hükümetler'i ellerinden geleni yapıyorlar.

Bir Müslüman olarak arada bir hatırlatma görevimi yaparken belkiden Müslümanların duygusal yansıtmalar ile keyflerini bozuyor olabilirim ama keyfleri bozmaya devam edeceğim inşaallah.