"Gazze Ablukanın En Şedid Döneminde"

"Gazze Ablukanın En Şedid Döneminde"

Ebu Zuhri: "Gazze Şeridi Ablukanın En Şiddetli Dönemini Yaşıyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Gazze Şeridi'nin yakıt yokluğu ve elektrik krizi nedeniyle ablukanın en şiddetli dönemini yaşadığını belirterek, direniş seçeneğine ve haklarına sahip çıkan Filistinlilerin topluca cezalandırıldığını söyledi.

Gazze Şeridi'ndeki mevcut durumu "daha önce görülmemiş bir durum" olarak niteleyen Ebu Zuhri, Gazze'nin adeta felaket yaşadığını, elektrik kullanımının günlük altı saatin altına düştüğünü ve elektrik krizinin günlük hayatın her alanını olumsuz etkilediğini belirtti. Ebu Zuhri, yakıt girişinin yetersiz olması nedeniyle Gazze Şeridi'nin tek elektrik santralinin de çalışamaz halde olduğunu, kış şartlarının da etkisiyle krizin olumsuz etkilerinin daha da ağırlaştığını ifade etti.

Abluka nedeniyle Gazze halkının oldukça güç şartlarda yaşamaya çalıştığını bildiren Ebu Zuhri, Arap ülkelerinden bazılarının da ablukaya katkıda bulunduğunu üzüntülerini ifade ederek dile getirdi.

Ebu Zuhri, "Şayet Mısır Gazze'ye yardıma hazır değilse en azından yardım edecek ülkelerin yardımları Gazze Şeridi'ne sokmasını engellemesin" dedi.