Gaziantep'te Suriyeli Gazeteciye İnfaz

Gaziantep'te Suriyeli Gazeteciye İnfaz

Gaziantep'te Suriyeli bir gazeteci sokak ortasında ensesinden vuruldu

Gaziantep'te Suriyeli gazeteci 36 yaşındaki Mohammad Zahar Alshurgat, yolda yürürken arkasından gelen bir kişi tarafından tabancayla ensesinden vurularak ağır yaralandı. Yoğun bakımda tedavisi süren Alshurgat'ın ülkesinde Özgür Suriye Ordusu saflarında savaştığı ve bir birliği komutanlığını yaptığı öğrenildi. İki yıldır yaşadığı Gaziantep'te görev yaptığı Halep Today TV'de IŞİD aleyhine yayınlar yapan Alshurgat'ın IŞİD tarafından tehdit edildiği belirtildi. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin IŞİD mensubu olduğu tahmin ediliyor.

Değirmiçem Mahallesi'nde dün (pazar) saat 13.30 sıralarında Doktor Kemal Ahi Caddesi üzerinde telefonla konuşarak yürüyen Suriyeli gazeteci Mohammad Zahar Alshurgat, arkasından gelen bir kişi tarafından tabancayla ensesinden vuruldu. Kanlar içerisinde yere yığılan Alshurgat ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Alshurgat yoğun bakım ünitesine alındı.

SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarının bilgisine başvurup bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bir işyerinin güvenlik kamerasında cinayet anının görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde, peşinden gelen bir kişinin, ceketinin cebinden çıkardığı tabancayla telefonla konuşarak yürüyen Alshurgat'ın kafasının arkasından ateş edip koşarak kaçtığı görülüyor.

Alshurgat'ın Suriye'deki iç savaşın ardından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarına katılıp savaştığı, uzun süre Ebubekir Tugayı adlı birliğin komutanlığını yaptığı belirtildi. Yaklaşık 2 yıl önce Gaziantep'e yerleşerek gazetecilik yapan Alshurgat'ın ÖSO yanlısı Halep Today TV'de çalıştığı ve IŞİD aleyhine yayınlar yaptığı bildirildi. Yaptığı yayınlar nedeniyle IŞİD tarafından tehdit edildiği belirtilen Alshurgat'ı öldüren kişinin IŞİD mensubu olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. İki yıl önce evlendiği ve 10 aylık bebeği olduğu belirtilen Alshurgat'ın, Türkiye'ye gelmeden önce de yaklaşık bir yıl ülkesinde gazetecilik yaptığı öğrenildi. Polis eşkalini belirlediği şüphelinin kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

GAZİANTEP VE ŞANLIURFA'DA 3 SURİYELİ GAZETECİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Daha önce de Gaziantep ve Şanlıurfa'da 3 Suriyeli gazeteci öldürülmüştü. Geçtiğimiz yıl ekim ayında Şanlıurfa'da yaşayan Suriye uyruklu gazeteciler Faris el Hamadi ile İbrahim Abdulkadir bıçakla göğüs ve kalplerinden bıçaklanıp boğazları kesilerek öldürülmüştü. Olaydan bir hafta önce gazetecilerin IŞİD tarafından tehdit edildiği belirtilmişti.

Geçen yıl aralık ayında da Gaziantep'te 'Alhita' isimli dergiyi çıkaran ve IŞİD'in yaptığı katliamlara ilişkin belgeseller çeken 37 yaşındaki Naji Aljarf, caddede yürürken başından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Bu olayın ardından yürütülen soruşturmada polis düzenlediği baskında bir kişiyi silah ve patlayıcılar ile yakalamıştı.