Gaziantep'te 'sık la sık' Diyen Polise  Şok

Gaziantep'te 'sık la sık' Diyen Polise Şok

Gaziantep'te, dün valiliğe yürüyen esnaflara ensesinden tuttuğu meslektaşını 'sık la sık' diyerek müdahale ettiren polis amiri görevden alındı

Gaziantep'te, Valiliğe yürüyen esnaflara ensesinden tuttuğu meslektaşını 'sık la sık' diyerek müdahale ettiren Çevik Kuvvet'te grup amiri olarak görev yapan polis memuru C.G.G.'nin 'toplumda infiale neden olan tavrı' nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Gaziantep Merkez Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından Karataş bölgesine yaptırılan Sanayi Sitesi’nden ihaleye girmelerine rağmen dükkan alamadıklarını ve aldıkları dükkanların ödemelerini yapamadıklarını iddia eden 400 kişilik esnaf grubu, öğle saatlerinde Şahinbey Belediyesi önünde dün toplanarak eylem yaptı.

Belediyeye tepki gösteren kalabalık, bir süre sonra Gaziantep Valiliği’ne yürümek istedi. Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yürüyen grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmayınca biber gazıyla müdahale edildi.

Bu sırada esnafa gaz sıkmayan bir polis memuruna amirleri “sık la sık” diyerek gaz sıktırdı. Bu sırada bir amirin de polis memurunun ensesine vurduğu görüldü.

Polisin bu tavrı tartışmalara neden olmuştu.