Gaziantep'de IŞİD korkusu !..

Gaziantep'de IŞİD korkusu !..

Ulukışla'da yaşanan saldırı Gazianteplileri de tedirgin etti. Kentte 400 bine yakın sığınmacının bulunmasının ve 5 bin dolayında Suriye plakalı aracın trafikte olmasının terör tedirginliğini daha da artırdığını söylendi

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, kentte 400 bine yakın sığınmacının bulunmasının ve 5 bin dolayında Suriye plakalı aracın trafikte olmasının terör tedirginliğini daha da artırdığını söyledi

Şeker, "Bu arabalara kentte hiçbir kontrol yapılmıyor. Kırmızı ışıkta geçiyorlar, hız sınırını aşıyorlar, kimsenin denetlediği yok. İstedikleri yere arabalarını bırakıp gittiklerinde bile 'ne oluyor'diyen yok.

 

 

 

Eğer bir saldırı olursa sorumluları bu önlemi almayanlardır. Vatandaş diken üstünde" dedi. Şehirdeki sığınmacıların kimliklerinin bilinmediğini de ifade eden Şeker, bunun da ayrı bir korku nedeni olduğunu söyledi. Kimyasal silah başta olmak üzere her türlü saldırıya açık bir ortamın bulunduğunu vurgulayan Şeker şöyle konuştu: "Bu insanların kimliğini bilmiyoruz. Saldırıda bulunabilirler. Denetlenmiyorlar, kim oldukları bilinmiyor.

Bu insanlar her an eylem yapabilir. Pimi çekilmiş el bombası gibi dolaşıyorlar. Bu siyasilere yönelik bir eylem olabilir, vatandaşa yönelik bir eylem olabilir, toplumsal bir eylem olabilir.

 

 

 

Kimseyi ayırt etmeksizin ateş ediyorlar sonuçta. Kimyasal silah da dahil her türlü tehlikeye karşı önlem alınmalı." Bu arada, önceki gün Ümraniye'de, El Kaide'ye bağlı IŞİD örgütü üyelerine yönelik olarak düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 3 polis yaralandı, 2 şüpheli yaralı olarak yakalanmıştı. Bu olayı, IŞİD üyelerinin çeşitli kentlere yayıldığının ve büyük tehlike oluşturduğunun bir göstergesi olarak görülüyor.

Yeniçağ