Gaziantep'de de Korkulan Oldu: 4 Ölü, 11 Yaralı

Gaziantep'de de Korkulan Oldu: 4 Ölü, 11 Yaralı

Günlerdir devam eden Kobani gerginliği Gaziantep`te bu gece seyir değiştirdi ve karşılıklı çatışmaya döndü. Olaylarda 4 kişi ölürken, 11 kişi de yaralandı.

Gaziantep`te sonunda korkulan oldu ve akşam çeşitli bölgelerde başlayan karşılıklı çatışmada can kayıpları yaşandı. Biri genç kız, 4 kişi çatışmada hayatını kaybederken, 1`i polis 11 kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi. Barak ve Vatan mahallesinde olaylarda karşıt gruplardan biri genç kız, diğer ikisi genç erkek olduğu belirlenen kişilerin tabanca kurşunu ile öldükleri tespit edildi. 

 

Günlerdir devam eden Kobani gerginliği Gaziantep`te bu gece seyir değiştirdi ve karşılıklı çatışmaya döndü. Kobani gerginliğinin sürdüğü kentte yasa dışı gösteri yapan gruplar Barak, Düztepe, Ünaldı, Perilikaya, Mevlana mahallesi, Cinderesi, Akdere, Fırat, Aydınlar, Beybahçe, Vatan, 8 Şubat, bölgesinde ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Bu gecenin en dikkat çeken gelişmesi, PKK yandaşlarının yaptığı eyleme karşılık olarak çok sayıda vatandaş, ellerinde sopalar, bıçaklar ve kılıçlar ile palalarla sokağa çıktı. Ancak buna rağmen saldırılar durdurulamadı. polis, havai fişek, molotof ve taş atan gruplara biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti.

 

DÖNER BIÇAKLARIYLA SOKAKLARA İNDİLER

 

Çıkan olaylara tepki gösteren yaklaşık büyük bir kalabalık grup, Barak ve Perilikaya mahallelerinde toplanarak, yürüyüş yaptı. Pompalı silahlar, döner bıçakları, Kılıçlar ve sopalarla sokağa inen grup ile PKK yandaşlara arasında silahlı çatışma yaşandı. Vatandaşlar ellerinde pompalı silahlarla 25 Aralık Polis Karakolu`nun önüne kadar yürüdü. Türk bayraklarıyla sloganlar atan grup devam eden Kobani gerginliğine tepki gösterdi. Gruplar zaman zaman birbirlerine silahla ateş açtı. Çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı.

 

ÇATIŞMA SÜRÜYOR

 

IŞİD`in Kobani`deki saldırılarını bahane eden göstericiler Gaziantep sokaklarında polisle çatışmaya devam ediyor. Akdere, Fırat, Aydınlar, Beybahçe, Vatan, 8 Şubat, Mevlanamahalleleri ve Cinderesi bölgesinde toplanan gruplar yollara barikatlar kurarak bankları ateşe verip cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Havai fişek, taş ve molotof atan göstericiler sokakları adeta savaş alanına çevirdi. Alev alan akrepler TOMA`nın su sıkmasıyla söndürülürken polisler büyük tehlike atlattı. Olay yerinde bulunan polis panzer, Akrep ev TOMA`lar ile toplanan grupları dağıtmaya çalışıyor. Gruplara biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su kullanan polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan gruplar gece geç saatlere kadar eylemlerini sürdürdü. Olaylar aynı bölgelerde devam ederken polis grupları dağıtmaya çalışıyor.

 

KARAKOL ÖNÜNDE HAVAYA ATEŞ ETTİLER

 

Barak Mahallesi`nde korsan gösteri düzenleyen grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. 25 Aralık Polis Merkezi önünde toplanarak Türk bayrağı açan başka bir grup, polislerin iknası sonucu gösteriye son verdi. Sopa, pala ve döner bıçakları taşıyan gruptakiler, tüfeklerle havaya rast gele ateş açarak dağıldı.

 

BDP İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASI YAKILDI

 

Polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara dağılan gruplardan bazıları, tekbirlerle Sadıklar Caddesi`nde bulunan DBP Şahinbey İlçe Başkanlığı`na yürüdü. Burada bir süre eylem yapan gruptakiler, parti binasını ateşe verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye tarafından binadaki yangın, müdahaleyle kontrol altına alındı. Parti önünde yeniden karşılayan karşıt görüşlü gruplar, birbirlerine pala, döner bıçağı, sopa, taş ve tüfeklerle saldırdı. Polisin uyarılarına rağmen çatışan gruplara, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Çıkan olaylarda 1`i polis memuru 11 kişi; saçma, bıçak ve taşlarla yaralandı. Yaralı 11 kişi, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Yoğun güvenlik önleminin alındığı kentte olaylara karışan 6 kişi gözaltına alındı. Acil servislerde tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayların halen devam ettiği mahallelerde güvenlik önlemleri arttırıldı.

 

gaziantep27.net