Gazetecinin Fethullah Gülen Sorusu, Arınç'ı Şaşırttı

Gazetecinin Fethullah Gülen Sorusu, Arınç'ı Şaşırttı

Bakanlar Kurulu sona erdi. Yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklamalarda bulundu

Bakanlar Kurulu sona erdi. Yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklamalarda bulundu. Arınç, bir gazetecinin sorduğu "Fethullah Gülen'in 2013 Eylül'ünde öldüğü iddia ediliyor. Bu konuda size gelen bir bilgi var mı?" sorusuna "Beni çok şaşırttınız. Böyle haberler ciddiyetten uzak" diyerek yanıt verdi. Arınç konuşmasının ardından da "Çocuklar bana ilaç verin. Bu kızımız beni bitirdi." dedi.

İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları:

YURTDIŞINDAKİ TÜRK OKULLARI

"Okullar konusunda yapılması gereken çalışmaların elzem olduğuna karar verdik. Okulların devri Türkiye'nin menfaati için bir ihtiyaç. Okulları kapattık ve bitti mantığı geçerli olmaz.
Vakıflar kamu destekli sivil bir yapılanma olacak. Eğitim ve kültürel diploması açısında değerlendirilmeli.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI

Bu konu Bakanlar Kurulu'nda tartışılıp hükümet politikası haline getirilmemiştir. Bu konuda bir aciliyet görmüyoruz.

ÇİPRAS'IN MESAJLARI

Çipras'ın ziyareti bizimkinden farklı değil. Biz müzakere masasındayız. Çözüme ulaşmak için bu masadan netice almak konusunda kararlıyız.

ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK BORÇLARI

Çiftçilerin elektrik borçlarının Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla Ziraat Bankası kanalıyla tahsil edildiği iddialarına ilişkin soru üzerine...

Hayır, hiçbir detay veremem. Böyle bir konu görüşülmedi. Geçen hafta bir sorunuza belediyeler kamu kurumları açısından bilgi vermiştim. O bilgilerim doğrulandı. Bazı belediyeler yapılandırma içine girdiler. Uzlaşmak suretiyle bir kısmının faizlerinin silinmesi geri kalanın da ödenmesi şekliyle geldiğimiz noktayı sizinle paylaşmıştık."

GAZETECİ VE ARINÇ ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG

Öte yandan Bakanlar Kurulu'nuna ardından Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtlarken ilginç bir diyalog da yaşandı. Gazeteci ve Arınç arasında şu konuşmalar geçti:

Gazeteci: Cemaat lideri olarak bilinen Fethullah Gülen'in Eylül 2013'te öldüğünü söylüyorlar. Bu doğru mu?

Arınç: Beni çok şaşırttınız. Bunu ciddi bulmuyorum.

Gazeteci: Gazetelerde çıktı.

Arınç: Hangi gazete?

Gazeteci: Ege'nin sesi

Arınç: Yerel bir gazete mi bu? Şimdi tamamen ciddiyetsiz olduğunu anladım

Gazeteci: Bu gazete yıllardır çıkıyor.

Arınç: Aman Allah'ım sen aklımı koru. Çocuklar bana ilaç verin. Bu kızımız beni bitirdi.