Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın 'Diyalog Merkezi'ne Polis Baskını

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın 'Diyalog Merkezi'ne Polis Baskını

Onursal Başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nınEyüp'teki 'Diyalog Merkezi'ne Sabah saatlerinde gelen polis memurları vakfın sözleşmesinin sonlandığı ve tahliye edilmesi gerektiğini söyleyerek binayı boşaltmaya başladı.

Onursal Başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nınEyüp'teki 'Diyalog Merkezi'ne Sabah saatlerinde gelen polis memurları vakfın sözleşmesinin sonlandığı ve tahliye edilmesi gerektiğini söyleyerek binayı boşaltmaya başladı.

POLİS EŞYARI DIŞARIYA ÇIKARMAYA BAŞLADI

Sabah saatlerinde Düğmeciler Caddesi Kara Süleyman Tekke Sokak Numara 7'de bulanan Kültürlerarası Diyalog Merkezi'ne gelen polisler, binanın boşaltılmasını istedi. Bina çevresinde yoğun önlem alan polis, daha sonra eşyaları çıkarmaya başladı. Vakıf yetkilileri karara tepki gösterirken DGP Genel Başkanı İdris Bal da olay yerine gelerek, boşaltma işlemine tepki gösterdi.

Kara Süleyman Tekkesi olarak bilinen bina Vakıf tarafından 'Kültürlerarası Diyalog Merkezi' olarak kullanılıyordu.

İDRİS BAL: AHLAK DIŞI, ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

DGP Genel Başkanı İdris Bal da olay yerine gelerek, boşaltma işlemine tepki gösterdi. Bal "Bu ahlak dışıdır. Bunları yapanları Allah'a havale ediyorum. Ben de vatandaşın huzurunda şahit olarak buradayım." dedi.

"PROTOKOL 10 YILLIKTI 6 YILIMIZ DAHA VAR"

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan GYV genel sekreteri Dr. Ahmet Muharrem Atlığ da hukuksuzlukla ilgili açıklama yaptı. GYV'nin 10 yıllık protokol imzaladığını belirten Altığ, 4 yıldır burada faaliyet yaptığını söyledi. Altığ şu ifadeleri kullandı: "Hukuki olarak her şey bizim yanımızda olmasına rağmen, hukuk dışı bir yolla bize de haber vermeden bu iş yapılıyor. Zaten buraya geldiler müfettişler; raporlarını yazdılar. Tebligat olmadı vermeleri gerekiyordu. Sırasıyla Samanyolu, Zaman, GYV'ye gidiyorlar"

"BİR AYLIK SÜRE VERİLMESİ GEREKİYORDU"

GYV yöneticilerinde Recep Usta, yaşananların tamamen hukuksuz olduğunu söyledi. Usta, "Bizim Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile GYV arasında protokolde şöyle ifade bulunuyor. Diyor ki, Bizim Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün teknik elemanları gelir, incelemelerde bulunur, şayet projeye aykırılıklar var ise, projede tahribatlar var ise 1 aylık bir süre verir. O bir aylık süre içerisinde o eksiklikler yerine getirilmez ise 1 haftalık zaman diliminde tahliyesi istenir. Maalesef bize hiç bir süre verilmedi. Biz sadece burada ki yapılmış olan, onların yapılmış dediği eksiklikleri Cumhuriyet Başsavcılığına duyurulan suçtan sonra öğrendik. Bize normalde tebliğ edilmesi gerekirdi. Ve 1 aylık bir süre verilmesi gerekirdi. Geçen hafta Eyüp Karakolu'ndan polis memuru bize geldi ve 1 hafta içerisinde tahliye etmemiz gerektiğini söyledi." dedi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın 'Diyalog Merkezi'ne Polis Baskını