Gazeteci Karakaya'ya Veda

Gazeteci Karakaya'ya Veda

Gazeteci Karakaya son yolculuğuna uğurlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya için çalıştığı gazete binasının önünde tören düzenlendi.

Karakaya'nın naaşı, cenaze nakil aracıyla Yeni Akit gazetesinin Bağcılar'daki binası önüne getirildi.

Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 yıl beraber çalıştıkları Karakaya'nın iş ahlakına yakından tanık olduğunu belirterek, "Dava adamıydı. Mübarek bir yerde ruhunu teslim etti" dedi.  

Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya da bir babanın ötesinde koca bir çınarı kaybettiklerini vurgulayarak, "Savunduğu değerler üzerine canını vermeye hazırdı ve bu değerler uğruna canını çok güzel bir yerde verdi. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

"Acımız çok büyük"

Gazeteci Mustafa Karaalioğlu ise Karakaya ile son yıllarda yakından tanışma fırsatı bulduğunu söyledi. Karaalioğlu, "Bir ağabeyimi kaybettim. Bir meslek büyüğü olarak, örnek alınacak çok şey bıraktı bizlere. Acımız çok büyük" dedi.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da Karakaya'ya Allah'tan rahmet dileyerek, "Bizzat benim meslekteki ustamdır. Kendisinin güzel bir hayat sürdüğüne şahidiz. Vedasına gıpta ettik" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Törene, Karakaya'nın eşi Aysel ve kızı Ayşenur Karakaya'nın yanı sıra gazeteciler Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan, Kanal 7 Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çelik, Karakaya'nın çalışma arkadaşları ve gazete okurları katıldı.