" Gazete Manşetlerini Bana Soruyorlardı"

" Gazete Manşetlerini Bana Soruyorlardı"

Gazeteci Kemal Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ifa ettiği "danışmanlık" görevinde iken "Gazete manşetleri bir gün önce bana gönderilip 'Uygun mu' diye soruluyordu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan ve Anadolu Ajansı'nın eski genel müdürü gazeteci Kemal Öztürk, "danışmanlık" görevinin bilinmeyenlerini Çağlar Cilara'nın YouTube kanalında anlattı. Başbakanlıktaki basın danışmanlığı döneminde "Bugün çok bağımsız ve çok özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, o zamanlar ertesi günün gazete manşetlerini bana gönderiyorlardı. "Uygun mudur" diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu." açıklamasında bulundu. Söz konusu gazetecilerin bugün aktif ve muhalif olduğunu söyleyen Öztürk, "Meydan okuyanlar, çok yüksek perdeden etik mesajlar verenlerin şeceresini iyi biliyorum." dedi.

Söz konusu gazetecilerin bugün aktif ve muhalif olduğunu söyleyen Öztürk, isimleri ifşa etmeyeceğini söyledi ve ekledi: Meydan okuyanlar, çok yüksek perdeden etik mesajlar verenlerin şeceresini iyi biliyorum.