Gaspçı Siyonistler Filistinlilerin Mallarına El Koydu

Gaspçı Siyonistler Filistinlilerin Mallarına El Koydu

Filistin halkının hayat damarlarını kurutmak için her yola başvuran işgal güçleri, dün akşam Kuzey Ağvar’da baskın yaptıkları Ummu Cemal mezrasında Filistinli bir çiftçiye saldırıp traktörüne de el koydular.

Fiistin halkının hayat damarlarını kurutmak için her yola başvuran işgal güçleri, dün akşam Kuzey Ağvar’da baskın yaptıkları Ummu Cemal mezrasında Filistinli bir çiftçiye saldırıp traktörüne de el koydular.
 Muhabirimize bilgi veren kaynaklar, işgal güçlerinin Ummu Cemal’de çobanların baraka ve ağıllarına baskın düzenleyip, Adil İvad adındaki Filistin vatandaşın evinde aramalar yapıp traktörüne de el koyduklarını ifade ettiler.
 Ağvar’daki aktivistlerden Arif Deramiğe yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Adil İvad’tan işgal güçleri merkezine gelmesini isterken, el koydukları traktörünü yakındaki askeri kışlaya götürdüklerini söyledi.
 Deramiğe yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin geçen sene aynı vatandaşın traktörünü gasp ettiğini ve para cezası kestiğini kaydetti.
 Ummu Cemal mezrası Filistinli çiftçi ve çobanların kaldığı dağlık bir alandır. Halkı buradan zorla göç ettirmek isteyen işgal güçleri sürekli bölge ahalisini rahatsız ediyor, çeşitli bahanelerle gözaltına alıyor veya tehdit ediyor.