Gardiyanlardan Dündar'a Dava

Gardiyanlardan Dündar'a Dava

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın o sözleri başına bela oldu.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 7 Aralık'ta gazetesindeki köşesinde "Bizim Saray" başlıklı yazısında cezaevi koşullarını anlatırken, "Alafranga tuvaletin deliği, konuştukça kötü kokular yayan bir gardiyan ağzı gibi"ifadelerini kullandı. Bu ifadeler sosyal medyada tepkilere neden oldu. Facebook ve Twitter adreslerinden, "Sorsan gazetecidir, sorsan insana saygılıdır", "Gurban ol sen gardiyan'ın ağız kokusuna" gibi paylaşımlarda bulunuldu. İnfaz koruma memurları da yargı yoluna gitmeye hazırlanıyor.

Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CİPDER) Başkanı Bekir Alanoğlu, "Böyle bir yazının cezaevinden 'görüldü' damgasıyla dışarı çıkmış olduğunu düşünmüyoruz. Açıkça disiplin suçunu gerektiren bir ifade. Öncelikle yazının kim tarafından kaleme alındığını araştırıyoruz. Kişiliği, makamı, mesleği ne olursa olsun bir insanın başka insan için böyle bir ifade kullanmaması gerekir. İnfaz koruma mesleğine yapılan bu kötü yakıştırmalardan dolayı avukatımıza talimat verdik, tazminat davası açacağız" diye konuştu.

Öte yandan CHP milletvekilleri Atilla Sertel, Mahmut Tanal ve Tuncay Özkan'ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşerek Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün aynı odada kalmasını istediği, Bozdağ'ın da bu konuda gerekli talimatları verdiği ileri sürüldü. (Sabah)