Gannuşi Güven Oyu Aldı

Gannuşi Güven Oyu Aldı

Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi, Meclis'te yeniden güvenoyu aldı.Buheyri, BAE'nin Gannuşi'nin görevden alınması için milletvekillerine para dağıttığını öne sürmüştü.

 

Meclis Başkanı İkinci Yardımcısı Tarık el-Fetiti, Gannuşi için yapılan güven oylamasına 217 sandalyeli Meclis'te 133 milletvekilinin katıldığını söyledi.

Yapılan oylamada, sadece 97 milletvekilinin "güvensizlik oyu" verdiğini aktaran Fetiti, Meclis Başkanı'nın görevden alınabilmesi için 109 "güvensizlik oyu" gerektiğini kaydetti.

Meclis'te 54 sandalyesi bulunan Nahda Hareketi ile 19 sandalyesi bulunan Onur Koalisyonu ise oylamaya katılmadı.

Öte yandan oturumun yapıldığı sırada güvenlik güçlerinin Meclis çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alması dikkati çekti.

Gannuşi'den mesaj

Meclis Başkanı Gannuşi, oylama sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Tunus Meclisine ve halkına teşekkür etti.

Facebook hesabından "Elhamdulillah" şeklinde paylaşımda bulunan Gannuşi, Twitter hesabından ise "Güveniniz için teşekkürler. Tunus, devrim ve meşruiyet kazanacak." ifadelerini kullandı.

Tunus Meclisi'ndeki 4 blok, gereken 73 milletvekilinin imzasının toplanmasının ardından geçen hafta Gannuşi hakkında yeniden güven oylaması yapılması için Meclis ofisine resmen başvuruda bulunmuştu.

Gannuşi, "Meclis ofisine danışmadan ferdi kararlar almak ve dış ilişkilerle alakalı Tunus'un diplomatik vizyonuyla uyuşmayan açıklamalarda bulunmak" ile suçlanıyordu.

Nahda, BAE’yi para dağıtmakla suçluyordu

Nahda Hareketi'nin Parlamento Grubu Başkanı Nureddin el-Buheyri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından milletvekillerine para dağıtıldığını söylemişti.

Buheyri, BAE'nin Gannuşi'nin görevden alınması için milletvekillerine para dağıttığını öne sürmüştü.