Gannuşi: Bu Savaş Tarafsızlık Kabul Etmez

Gannuşi: Bu Savaş Tarafsızlık Kabul Etmez

Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid El-Gannuşi, dün (Cuma) verdiği hutbede “Gazze’deki direniş ‘Arap Baharı’nı dönüştürme çabalarına karşı elde edilmiş bir başarıdır” dedi.

Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid El-Gannuşi, dün (Cuma) verdiği hutbede “Gazze’deki direniş ‘Arap Baharı’nı dönüştürme çabalarına karşı elde edilmiş bir başarıdır” dedi.

Cuma hutbesinde yaptığı konuşmada Gannuşi şunları söyledi:

 “Mısır’da başlamış olan olumlu dönüşüm çalışmalarının Arap Baharını destekleyen ve demokrasiye gitmeyi tercih eden tüm bölge ülkelerine yayılmasını temenni ediyorum. Ancak şu an için ilk aşama olarak Tunus’ta devrimi yok etme çalışmaları yürütenler var. Diğer yanda ikinci aşamada Türkiye’deki seçimler bir başarı olarak kabul edilebilir. Üçüncü aşamada Gazze’deki direniş de aynı şekilde Arap Baharı devrimlerini olumsuz anlamda dönüştürme çabalarına karşı kazanılmış bir zaferdir.

Gazze saldırıları tüm devletlerin, kurumların, partilerin, liderlerin sınandığı bir aşamaydı. Bazı devletler bu konuda sadece susmakla kalmayıp aynı zamanda Gazze Savaşı’nı finanse ettiler.

BM kuruluşları ise Gazze’de çiğnenen insan haklarına ne kadar sahip çıktıklarını ortaya koydu. Onlar da adeta bir anlaşmanın içerisindeydiler. Bu şekilde davrananların tamamı yalnızca kendilerini rezil ettiler.

Bu savaş tarafsızlık kabul etmez. Bu savaşta ya hakkın tarafı galip gelecek, ya da işgalciler galip gelecek. Bu savaşta Arap yönetimleri, uluslar arası kuruluşlar rezil oldular. Diğer yanda işgalci İsrail ordusu da büyük bir yenilgiye uğradı.

Son yapılan araştırmalarda dünyadaki genç nüfusun %60’ının Filistin davasını destekledikleri tespit edildi. İsrail’in genel yaklaşımı değiştirmeye yönelik propagandalarının hiçbir sonuç vermediğini hepimiz gördük.  Öyle ki dünyadaki birçok başkent ve şehirde İsrail terörünü kınayan ve Gazze’deki zaferi kutlayan eylemler gerçekleştirildi.

Gazze savaşı insan iradesinin tüm öldürücü silahlardan ve teknolojilerden üstün geldiğini açıkça ortaya koydu. Direniş verdiği tüm kayıplara rağmen efsanevi bir kararlılık ortaya koydu. Yıkılan evler ve öldürülen insanlar Filistin halkının iradesini yok etmeye yetmedi.”

 

İslami Analiz