Galatasaray Üniversitesi'nde İbadethane Zulmü

Galatasaray Üniversitesi'nde İbadethane Zulmü

Galatasaray Üniversitesi’nde öğrenciler, harabeyi andıran bir mekanda ibadetlerini yerine getirmeye mecbur bırakılıyor. Öğrencilerin mescid isteği, “Başka yer yok, işinize gelirse” sözleriyle geçiştiriliyor

Galatasaray Üniversitesi’nin ibadet etmek isteyen öğrencilere gösterdiği mescid yeri ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Çevresi ve halıları pislik içinde olan mescidde namazlarını kılmaya çalışan öğrenciler, ibadetlerini rahatça yapabilecekleri bir mescid istiyor.

MEB, GENELGE YAYINLAMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın orta dereceli okullar için bile, bu yıl yürürlüğe koyduğu genelgeyle doğal aydınlatmalı ibadethane amaçlı mekanın ayrılması genelgede yer almışken, Galatasaray üniversitesi’ndeki tablo, içleri yaralayan cinsten..  

İNŞAATÇILARIN KALDIĞI YER

Yeni bir mescid yapımının şu an için mümkün olmadığını söyleyen Galatasaray Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacer Konukçu, “O mekan, inşaatçıların kullandığı bir yerdi, önceden daha beterdi. İnşaatçılar çıkınca öğrencilere verdik” dedi.

SÜREKLİ GELİŞMEK BU MU?

1992 yılında Türkiye ile Fransa arasında imzalanan milletlerarası anlaşmayla kurulan ve eğitim dili Fransızca olan Galatasaray Üniversitesi, çağın gereklerine uygun olarak sahip olduğu kurumsal ve teknik donanımları sürekli geliştirmekte olduğunu iddia ederken; öğrencilerinin inanç ve ibadet özgürlüğüne saygı göstermemesi büyük tepki topluyor

Yeni Akit