Galatasaray Başkanı'ndan  Şok Açıklama

Galatasaray Başkanı'ndan Şok Açıklama

Gülen Cemaati'nin Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'a komplo kurduğunu söyleyen Galatasaray Başkanı Yarsuvat, Fethullah Gülen'in iade edilmeyeceğini ileri sürdü. Yarsuvat, "Zaten onu oraya çağıran ABD'dir. Yoksa durup dururken niye gitti" dedi.

alatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, şike davasında yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Fethullah Gülen cemaatinin komplosuna maruz kaldığını söyledi. CNN Türk’te konuşan Yarsuvat, sözlerini şöyle sürdürdü:

SAHTE DELİL ÜRETTİLER

“Komployu yapan kim? Cemaatçi polisler. Bu cemaatçi polisler bugün teker teker toplanıyor. Cemaatçi polisler sadece Aziz Yıldırım’a yapmadı, Balyoz Davası gibi bir davayı yarattı. Orada sahte deliller üreterek, bu delilleri kendi bilirkişileri vasıtasıyla değerlendirerek davalar açtı. 265 kişi ilk açılan davada yargılandı. Büyük bir kısmı yüksek rütbeli subaylardı. Cemaatin hedefi orduyu ortadan kaldırmak, nitekim başarılı da oldu. Bütün baş olanları, kıymetli olanları ortadan kaldırdı, sildi. Gülen’in ABD’ye kaçtığı tarihe bakın, niye kaçtı? Yargılanıyordu ve son karar verilecekti. Verilmeden 
önce kaçtı.”

ABD İADE ETMEZ

Yarsuvat, Gülen’in iadesiyle ilgili şunları söyledi: “Eğer bu bir siyasi davaysa, iade edilmeyecek demektir. Bunun için Cumhurbaşkanımız ‘deport edilsin’ diyor. Ben bu ihtimali hiç görmüyorum. Zaten onu oraya çağıran ABD’dir. Yoksa durup dururken niye gitti.”

1971'de itiraf etmişti

Gülen'in amacının dini esaslara göre kurulmuş bir devlet olduğunu düşündüğünü söyleyen Yarsuvat “Gülen 1971 yılında yapmış olduğu bir açıklamada ‘altın nesil yetiştireceğiz’ demiştir. Nitekim yetiştirmiştir. Bu gençlik bugün idari mekanizmada belli mevkilere yerleştirilmiştir” dedi.