Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Futbol

Futbol
 
Fenerbahçe"deki şike soruşturması benim için hiç de sürpriz bir şey değil..
Ergenekonun derin ilişkileri futbola kadar uzanır..
Bunlar dergahın bodrumunda silah da saklar, Anıtkabir"in altında gizli örgüt toplantısı da yapar, kilisede de toplanırlar, meyhanede de..
Markar Esayan tutuklama kararının ardından attığı twit"de "Ergenekon için gizli ödenek ve uyuşturucu işinden gelen para yeterli değildi. Borsa ve spor hep kullanıldı. Sendikaları da unutmayalım tabii" diye yazdı. Doğru, daha fazlası da var: Hep yazıyorum ya, Media, Mafia, Sermaye, Siyaset, STK, Bürokrasi, Tarikat, Cemaat, olmadıkları yer mi var! Şeytani bir yapı. Şeyhi de var fahişesi de..
Sivas olayları ile ilgili şok itiraflar bazı iddiaları doğrular nitelikte.. Tolon"un da adı geçiyor olayda Koman"ın da.. Evet şimdi o dönemde orada görev yapan Vali, Belediye Başkanı, Jandarma alay komutanı, Emniyet müdürü, MİT görevlisinin ifadelerinin yeniden alınması gerek.. Aynı şekilde, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, MGK Genel Sekreteri, Emniyet genel müdürü, Genelkurmay Başkanı, Jandarma Genel Komutanının da ifadesi alınmalı..
Bu iş yeni başlıyor daha. İşin ucu Ankara"ya varsın hele bir, daha neler duyacaksınız, neler göreceksiniz..
Bu işin Dışişleri ayağı da var, Diyanet ayağı da.. Bu işin Loca ayağından kimse söz etmiyor.. Bu işin Vakıf, Dernek, Sendika, Oda, Birlik ayağı da var, Kooperatif ayağı da var.
Daha MİT"deki, Emniyetteki Ergenekonculara bile gelmedi sıra..
Bana kalırsa birilerinin derdi, içeridekileri kurtarmaktan çok, bu işin daha fazla yayılmasını önlemekle ilgili..
OHAL Valilerinin, Ağar"ın, Çiller"in hiç sesi çıkıyor mu?
CHP ve MHP"deki Ergenekoncular ve Balyozcular, öyle Alan, Balbay, Haberal ile sınırlı değil.. Ama daha sıra onlara da gelecek..
Spor ayağı kurye ve bazı işlerin kamufle edilmesi açısından önemliydi. Bir de o çevreden çok kolay, her işe uygun adam bulabiliyorlar. Futbolun mikro milliyetçilik olduğunu daha önce yazmıştım.. Bu iklimde iyi faşist yetişir..
Bazı temiz yüzlü çocukları aralarına alarak aslında kendilerini daha iyi kamufle ediyorlar.. Bunlar da bilerek ya da bilmeyerek aslında ötekilerin suç ortağı.. Bu işe gönül verenler arasında da durum farklı değil.
Bu iş bağımlılık yapan bir hastalık, bir kumar olmasının yanında, bir de böyle derin bir karaktere sahip.
Sahi, hâlâ petrol kaçakçılığından söz eden kimse yok değil mi?
Şunu da hatırlatmış olayım, bu futbol lobisi, siyaset ve bürokrasi içindeki adamları ile müthiş bir rüşvet ve torpil çarkı çeviriyor..
Futbolun hem Mafiası, hem çetesi var. Bu işte hem kumar ve hem de şike yolu ile sahtekârlık yapılıyor..
Sahi o emekli generallerin orada ne işi var?.
Bir de bazı anlı şanlı işadamları ve gazeteciler.. Bana kalırsa bu üç grubun ilişkilerinin mercek altına alınması gerek.. Burada bu işler olurken, birilerinin bu işin farkına varmamış olması mümkün değil.. Mediada futbol amigoluğu yapanlar, bu işin cazgırlığını yapanların derin ilişkileri olup olmadığına da bakmak gerek. O kadar spor yazarı-çizeri, muhabiri, fotoğrafçısı, program yapımcısı var, Tv programcısı var. Hiç biri nasıl oluyor da bu işin farkına varmıyor ve bu ilişkiler herkesin bildiği bir sır olarak varlığını devam ettirebiliyor?..
Profesyonel futboldaki hiç kimsenin bu konuda çok da temiz olduğunu sanmıyorum.
Bu işin mali boyutu, rüşvet ve torpil boyutu, derin ilişkiler ağının mutlaka soruşturulması gerek.
Futbol diktatörlerin elinde halkı uyutmak için bir beşiktir aslında. Bir başka yanı ile mikro faşizm..
Sahi, mesela bazı emekli generallerin futbol aşkı saf bir spor aşkı mı?
Dilerim bizden bu işe bulaşanların, yaptıkları işi bir kere daha düşünmeleri için bu olay bir fırsat olur..
Belediyeler de bu profesyonel spor denilen iş konusunda bir kere daha düşünmeliler.. Spora evet ama bu profesyonel spor temiz bir iş değil.. Merkezi hükümet de bu konuya ayırdığı kaynağı tekrar gözden geçirmeli. Bu konudaki uluslararası organizasyonların toplum psikolojisi üzerindeki tahribatı da hesaba katılmalı..
Seçim meydanlarında boyunlarına futbol takımı atkılarını dolayıp dolaşan liderler de bu tavırlarını bir defa daha gözden geçirmeli.. Benden söylemesi. Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 2108 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar