Furkan Doğan'ın Babası: Saygı Duyarım

Furkan Doğan'ın Babası: Saygı Duyarım

Yeniden aday gösterilmeyen AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan: “Beni 7 Haziran’da davet eden iradenin kararına güvendim. Şimdi de bu karara saygı duyuyorum.”

Diriliş Postası'ndan Ziya Güler'in haberine göre, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan “7 Haziran seçimleri çok önemliydi ama artık 1 Kasım tekrar seçimi daha önemli hale geldi. Bu tarihî seçim adeta yüzyılın seçimi olacak. İnanıyorum ki, yedi düvele rağmen milletimiz ve ülkemiz kazanacak” dedi.

Yenilenen milletvekili aday listelerini değerlendiren Ahmet Doğan “Yeni listemizle gireceğimiz seçimlerin Kayseri'ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Söz konusu vatanımızın, milletimizin bütünlüğü ise kişisel meseleler teferruat haline gelir. Tek tek ağaçlara bakarsak ormanı göremeyiz” yorumunu yaptı. ,

Doğan yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği gibi 1 Kasım seçimleriyle birlikte vekillik görevim sona erecek. Dolayısıyla TBMM'de çok kısa bir süre görev yapmış olacağım. Bu görevi zaten Başbakanımızın bizzat çağırıp davet etmesiyle kabul etmiştim. Yeniden aday olabilmek için özel çabalara, kulislere gerek duymadım. Beni 7 Haziran'da davet eden iradenin kararına güvendim. Şimdi de bu karara saygı duyuyorum. Yeni hükümet kurulana kadar partimin ve milletimin emrindeyim. Akademisyenliğe döndüğüm tarihten itibaren de yeniden bilimin ve öğrencilerimin hizmetinde olacağım. Zaten milletvekilliği teklifini kabul etmemdeki en önemli sebeplerden birisi de, yeni bir platformda gençlerimize daha iyi hizmet edebilmekti.”

Kayseri İlim Yayma Cemiyeti'nin yönetim kurulunda yer alan Ahmet Doğan, akademisyenliğinin yanı sıra üniversite talebelerinin barınma meseleleri ve sosyal-kültürel ihtiyaçları ile yakından ilgilenen, öte yandan Filistin'e hürriyet davasını ulusal/uluslararası platformlarda savunan bir sivil toplum gönüllüsü olarak tanınıyor.

Oğlu Furkan'ı Mavi Marmara'da şehit veren Ahmet Doğan, 7 Haziran seçimlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun özel davet ve ricası üzerine AK Parti'den Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı olmuş ve seçilmişti.

Doğan, 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmedi.