Fuat Avni'den Yeni İddia

Fuat Avni'den Yeni İddia

Twitter'daki Fuat Avni hesabı "Bir iki güne kalmaz Yeni Türkiye, Vesayet, Millet kavramlarının bolca işlendiği şaşaalı bir açıklama gündeme bomba gibi (!) düşecek" iddiasında bulundu.

Cemaat operasyonun ardından bugün yeni bir iddiada bulunan Fuat Avni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla STK'lara açıklama yaptırılacağı, açıklamanın "gündeme bomba gibi düşeceğini" söyledi.

Avni'nin mesajları şöyle:

1. Dar Oligarklar, Tiran'ın talimatıyla 14 Aralık'taki kumpas operasyonunun oluşturduğu algıyı ve ne yapılması gerektiğini sorguladılar.

2. Durum değerlendirmesi yapan ve belli başlı akdemisyenlerle görüşen Oligarklar, değerlendirmeden hoşnut kalmadı. 'Yanlış yaptık' diyorlar.

3. Oluşturulmak istenen algının ters teptiği ve halkın yavaş yavaş paralelin bir paranoya olduğu kanısına vardığı tespiti moralleri bozdu.

4. Tiran'a durum raporu sunulurken Tiran öfkelendikçe, Dar Oligarkların sesi titriyordu. Onun talimatıyla bir açıklama kaleme alındı.

5. Sarayda hazırlanan açıklama yandaş kurumlara fakslandı. Milli İrade Platformu denen yandaş STK'lara 'Hepiniz imzalayacaksınız' dendi.

6.Talimat neyse uymak zorundalar. Yoksa havuzdan beslenen Milli İrade Platformu'nun parası kesilecek. 'Halk Tiran'ın arkasında' diyecekler

7. Bir iki güne kalmaz Yeni Türkiye, Vesayet,Millet kavramlarının bolca işlendiği şaşaalı bir açıklama gündeme bomba gibi (!) düşecek.

8. ' Biz aşağıda imzası olanlar vesayete, karanlık suç örgütlerine, darbe girişimlerine karşı yapılan mücadeleyi destekliyoruz' denilecek.

9. Ayıptır söylemesi metnin yazılmasına hayli katkım olmuştu. Metnin son cümlesini yazınca baştan yazmak zorunda kalacaklardır.

 
Kaynak: SoL