Fuat Avni'den Bank Asya Bombası!

Fuat Avni'den Bank Asya Bombası!

TMSF Bank Asya'ya el koydu. BDDK, çoğunluk hisselerine ve yönetimini el koydu. Kararın nedeni ise şeffaflık...

Bank Asya'ya TMSF tarafından el konuldu. BDDK'nın kararı sonrası Bank Asya'nın hem yönetimine hem de yüzde 63'lük hissesi, akşam saatlerinde alınan kararla TMSF'ye geçmiş oldu. Bu arada Fuat Avni, BDDK'nın bu kararıyla, mudiler arasında panik havası oluşturulacağını ve ciddi ve ani mevduat çekişinin sağlanacağını iddia etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük hissesinin TMSF'ye devrine karar verdi. Bu kararla birlikte Bank Asya'nın hem çoğunluk hisseleri hem de yönetimi tamamen TMSF'ye geçmiş oldu.

FUAT AVNİ'DEN YENİ İDDİA 

Bugüne kadar iki hesabı kapatılan Fuat Avni ise yedek hesabından BDDK'nın kararını yorumladı. Kararla birlikte banka yönetiminin de hükümet tarafından belirleneceğini iddia eden Fuat Avni, kararla birlikte mudiler arasında panik havası oluşturulmaya çalışılacağını söyledi. Fuat Avni, bankadan bu sayede ciddi ve ani mevduat çıkışının sağlanacağını ileri sürerek, böylelikle bankaya tamamen el konulacağını yazdı.

41.20150203225537.jpg