Fransız Askerleri Suriye'de

Fransız Askerleri Suriye'de

Fransız özel kuvvetlerinin Menbic operasyonunda Suriye Demokratik Güçleri’ne destek verdiği açıklandı.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre isminin açıklanmasını istemeyen bir savunma bakanlığı yetkilisi, Fransız özel kuvvetlerinin Menbic’de olduğunu söyledi.

Amerika liderliğindeki uluslararası koalisyon uçakları Menbic’i IŞİD işgalinden kurtarmak için operasyon başlatan Suriye Demokratik Güçleri’ne hava desteği sağlarken, Amerikan özel kuvvetlerinin de askeri danışmanlık desteği verdiği açıklanmıştı.

Haberde ismi açıklanmayan Fransız savunma bakanlığı yetkilisi de Fransız özel kuvvetlerinin Suriye Demokratik güçlerine askeri danışmanlık göreviyle Suriye topraklarında bulunduğunu açıkladı.

Üç gün önce de İngiliz Times gazetesi, İngiliz özel kuvvetlerinin Suriye’nin güneyindeki ‘Yeni Suriye Ordusu’ adlı silahlı grubu IŞİD saldırılarından korumak için Ürdün sınırından geçerek Suriye’ye girdiğini duyurmuştu.

Fransız savunma bakanlığı yetkilisi, Suriye Demokratik Güçleri’nin Menbic’e yönelik operasyonunun aralarında Fransa’nın da bulunduğu çok sayıda ülke tarafından desteklendiğini ve bunun rutin bir danışmanlık desteği olduğunu söyledi.

Fransa, daha önce de Irak Kürdistan Bölgesi’nde özel kuvvetlere mensup 150 askerinin bulunduğunu açıklamıştı.

YDH