Fransız Askerler Orta Afrika'da Çocuklara  Tecavüz Etmiş

Fransız Askerler Orta Afrika'da Çocuklara Tecavüz Etmiş

BM tarafından hazırlanan bir raporda, Fransız askerlerin Orta Afrika'da çocuklara tecavüz ettikleri bildirildi.

M tarafından hazırlanan bir raporda, Fransız askerlerin Orta Afrika Cumhuriyetinde çocuklara tecavüz ettiği, Fransa Savunma Bakanlığının açıklamasına göre Fransız Başsavcılığın da bu suçlarla ilgili 2014 yılında inceleme başlattığı ortaya çıktı. Bakanlık suçlamaların ısbatlanması halinde faillere en sert cezaların verileceğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Fransa'nın 2014 yılı Temmuz ayında, Fransız askerler hakkındaki çocuklara tecavüz suçlamalarıyla ilgili, BM İnsan Hakları Komiseri tarafından bilgi aldığı belirtildi.

BM görevlisi tarafından alınan tanık ifadelerine göre, 2013 ile 2014 yılları arasında Orta Afrika Cumhuriyeti başkenti Bangui havaalanında 10 çocuğa tecavüz edildi. Fransız askerler havaalanında güvenlik sağlamakla görevlendirilmişlerdi.

BM'nin gizli raporundaki bilgiler 'The Guardian' gazetesi tarafından kamuoyuna duyuruldu. Fransa 2013 Aralık ayında Orta Afrika'da, Müslümanlarla Hristiyanlar arasındaki çatışmaları 'önlemek' amacıyla bir askeri görev başlatmıştı. 2014 Nisan ayında BM, bölgede mavi bereli görevi kararı alarak, Eylül ayında görevi başlattı.

BM sözcülerinden biri, gizli bilgilerin sızdırılmasından sorumlu tutulan BM çalışanının görevinden alındığını bildirdi. Daha sonra geçen yıl ilkbaharda suçlamalarla ilgili inceleme başlatıldı.