Fransa'dan Türkiye'ye Tampon Bölge Desteği

Fransa'dan Türkiye'ye Tampon Bölge Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Suriye ve Irak'taki son gelişmeleri değerlendirdi.

Erdoğan ve Hollande'ın, IŞİD başta olmak üzere terörle mücadele ve bu konuda işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurguladıkları belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye olarak Kobani'den IŞİD teröründen kaçan yaklaşık 200 bin kişiye de kapıları açtıklarını, kendilerine yardım eli uzatılan bu insanlardan yaralı olanların tedavisinin Türk hastanelerinde yapıldığını Hollande'a da anlattığı kaydedildi.

TAMPON BÖLGE ÖNERİSİNE DESTEK

Hollande'ın, Suriye'nin kuzeyindeki nüfusun katliama maruz kalmaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Suriye ile Türkiye arasında sivillerin korunması için bir tampon bölge oluşturma fikrine destek verildiği kaydedildi.

Açıklamada Irak'taki duruma ilişkin ise iki liderin bölgede IŞİD'e karşı mücadeleye destek verdikleri hatırlatıldı. Liderlerin Irak'ta kalıcı siyasi çözümün sünni nüfusun ve temsilcilerinin yönetime katılımıyla gerçekleşeceğini kaydettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın en kısa sürede bir araya gelme hususunda da mutabık kaldıkları ifade edildi.