Fransa'dan Mesut Barzani'ye teşekkür

Fransa'dan Mesut Barzani'ye teşekkür

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi tebrik etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un, Irak ordusunun çekilmesinin ardından meydana gelen güvenlik boşluğunu peşmerge güçleriyle dolduran Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'ye teşekkür ettiği bildirildi.
IKBY Başkanlık sitesinden yayımlanan açıklamaya göre Fabius ile Barzani, telefonda Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'u ele geçirmesiyle ülkede yaşanan gelişmeleri görüştü. Fabius, peşmergenin Irak ordusundan boşalan güvenlik boşluğunu doldurduğunu belirterek, çabalarından dolayı Barzani'ye teşekkür etti. Fabius, Musul'dan kaçan insanlara kapılarını açan Kürdistan bölgesi hükümetinin ve halkının her türlü takdiri hakettiğini ifade etti.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nin, Irak'ta yaşananlarla ilgili endişelerini aktaran Fabius, Barzani'nin, krize karşı duracak ve ülkeyi huzura kavuşturacak bir lider olduğuna işaret etti.
Barzani de Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'a teşekkür ederek Kürdistan bölgesinin daima güvenilir ve huzurlu bir bölge olmaya devam edeceğini bildirdi.
Pemerge güçlerinin, bütün dini ve etnik unsurların güvenliğini sağladığını aktaran Barzani, istikrarın sağlanması için siyasi ve askeri olarak gerekeni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.