'Fransadan  İslam Alimleri Açıklaması

'Fransadan İslam Alimleri Açıklaması

Fransa Başbakanı Manuel Valls, terörle mücadele kapsamında hapishanelerdeki Müslüman din adamı sayısının artırılacağını duyurdu.

Valls, Elysee Sarayı'ndaki bakanlar kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında, terörle mücadele kapsamında alınacak yeni önlemleri açıkladı.
Terörle mücadele kapsamında, üç yıl içinde, İçişleri Bakanlığı'nda bin 400, Adalet Bakanlığı'nda 950, Savunma Bakanlığı'nda 250 ve Finans Bakanlığı'nda 80 ek kadro açılacağını duyuran Valls, toplamda 2 bin 680 yeni istihdam sağlanacağını dile getirdi.
Başbakan Valls, terörle mücadelede hapishanelerde de önlemler alınacağının altını çizerek, bu kapsamda, 182 din görevlisine ek olarak 60 Müslüman din görevlisinin görevlendirileceğini ifade etti.
Charlie Hebdo saldırısının yaşandığı 7 Ocak'tan bu yana internette 30 bin "zararlı içerik" yayımlandığına işaret eden Valls, bu rakamın normalden altı kat daha fazla olduğunu vurguladı. Valls, kamuoyunu terörle ilgili bilgilendirmek için bir internet sitesi kurulacağını belirtti.
Valls, istihbarat birimleriyle ilgili de yeni bir kanun tasarısının mart ayında parlamentoya sunulacağı bilgisini verdi.
Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün devam eden üç ayrı terör saldırısında toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonlarında üç terörist ölü ele geçirilmişti.
Yürütülen soruşturmalar kapsamında, polis ekibine ve Musevilere ait markete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'ye silah sağlamak ve lojistik destek vermek suçundan gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 4 kişi bugün tutuklanmıştı.
Kaynak : AA