Fransa’dan IŞİD ile mücadele çağrısı

Fransa’dan IŞİD ile mücadele çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, terör örgütü IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon dışında kalan "ilgili bütün ülkeleri" IŞİD ile mücadeleye çağırdı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terör örgütü IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon dışında kalan "ilgili bütün ülkeleri" IŞİD ile mücadeleye çağırdı.

Hollande, Paris’teki Arap Enstitüsü’nde "Çağdaş Fas" konulu serginin açılışında konuştu. Hollande, başta Suriye'deki Kobani (Ayn El Arab) şehri olmak üzere Suriyeli muhaliflere bütün ülkelerin gerekli desteği vermesini istedi.

Hollande, "Uluslararası koalisyon dışında kalan ilgili ülkelerden bu muhaliflere destek vermeleri konusunda buradan çağrı yapıyorum. Terörizme karşı mücadele eden muhaliflere her türlü desteğin verilmesi gerekir" dedi. Hollande, IŞİD kuşatması altındaki Kobani’yi "mücadelenin sembolü" olarak gördüklerini söyledi.

Fransa, daha önce Irak ve Suriye’de IŞİD ile mücadele eden guruplara silah yardımı yaptığını açıklamıştı.

IŞİD’e karşı Irak’ta düzenlenen ABD önderliğindeki hava operasyonlarına 9 savaş uçağı, 1 keşif uçağı ve 1 yakıt ikmal uçağı ile katılan Fransa, Şam rejimini güçlendireceği gerekçesiyle IŞİD’e yönelik Suriye’deki operasyonlara katılmıyor.

AA