Fransa'dan Esad rejimine destek iması

Fransa'dan Esad rejimine destek iması

Fransa, IŞİD'e karşı talep eden her devlete yardım edecebileceğini açıkladı, açıklama Esad rejimine destek oalrak yorumlandı

Fransa, IŞİD'e karşı mücadele veren her devlete, talepte bulunması halinde, yardıma hazır olduğunu duyurdu. Duyuru, ülkenin Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında toplanan Fransız Savunma Konseyi toplantısı sonrasında yapıldı.

Fransa'nın bu kararı, Suriye'de Esad rejimine mesaj olarak yorumlanıyor. Esad rejiminin talepte bulunması halinde Fransa'nın Suriye topraklarında IŞİD'e karşı hava operasyonlarına katılabileceği belirtiliyor.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, yaptığı açıklamada, Fransız turist Herve Gourdel'in Cezayir'de IŞİD bağlantılı "Hilafet Askerleri" adlı örgüt tarafından katledilmesinin ardından Suriye topraklarında IŞİD'e karşı operasyon seçeneğinin de masada olduğunu bildirmişti.

Fransa Savunma Konseyi toplantısında, olası silahlı eylemlere karşı Fransa'da kamuya açık alanlar ve toplu ulaşımda güvenlik önlemlerinin yoğunlaştırması ve Suriye'deki muhalefete desteğin arttırılması kararlarının alındığı da açıklandı.

Öte yandan, Fransa Savunma Bakanlığı, Fransız hava kuvvetlerinin IŞİD'in Irak'taki mevzilerine karşı yeni bir operasyon daha gerçekleştirdiğini bildirdi.