Fransa'da Terörü Övmek Suçundan 54 Dava Açıldı

Fransa'da Terörü Övmek Suçundan 54 Dava Açıldı

Fransa'nın başkenti Paris’te geçen hafta düzenlenen saldırıların ardından "terörü övmek" suçlamasıyla 54 dava açıldı.

Fransa'nın başkenti Paris’te geçen hafta düzenlenen saldırıların ardından "terörü övmek" suçlamasıyla açılan davalarda büyük artış görüldü.

Adalet Bakanlığı, son bir hafta içinde 54 kişi hakkında "terörü övmek" suçundan dava açıldığını duyurdu.

Paris, Toulon, Reims, Orleans ve Valenciennes kentlerinde açılan davalarda acil olarak mahkemeye çıkartılan altı kişi hakkında 10 ay ile 4 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Valenciennes kentinde mahkemeye çıkartılan 34 yaşındaki bir kişi, alkollü araç kullanıp kazaya yol açtıktan sonra Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyenleri övmek suçundan dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Paris’te polislere hakaret eden ve yine terör saldırılarını öveme iddiasıyla bir kişiye de 10 ay hapis cezası verildi.

Fransız ünlü komedyen Dieudonne M'Bala da "teröre destek veren" açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınmıştı.

Fransız komedyen, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı paylaşımda, Charlie Hebdosaldırısı sonrasında Paris'teki bir markette bulunanları rehin alan Amedi Coulibaly'ye atıfta bulunarak, "Kendimi Charlie Coulibaly gibi hissediyorum" yazmıştı. Bunun üzerine Paris Savcılığı, M'Bala hakkında "terör övmek" suçundan soruşturma başlatmıştı.