Fransa'da Müslüman istatistiği Tutan Başkana Soruşturma

Fransa'da Müslüman istatistiği Tutan Başkana Soruşturma

Dini inançlara göre istatistik tutulmasının yasak olduğu Fransa'da, kentteki Müslüman öğrencilerin istatistiğini veren Beziers Belediye Başkanı Menard hakkında ön soruşturma başlatıldı

Fransa'nın Beziers kentindeki Müslüman öğrencilerin istatistiğini veren Belediye Başkanı Robert Menard hakkında ön soruşturma başlatıldı. 
Beziers Başsavcılığı, Menard hakkında, katıldığı televizyon programında "kentteki okullardaki öğrencilerin yüzde 64'ünün Müslüman olduğunu" söylemesi üzerine, öğrencilerin dini inançlarının istatistiğini tuttuğu gerekçesiyle ön soruşturma açtı.
Fransa Başbakanı Manuel Valls de sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından "Belediye Başkanı Menard'dan utanıyorum. Cumhuriyet, her çocuğa eşit mesafededir" yorumunu yaptı.
Sosyalist Parti Milletvekili Karine Berger de öğrencilerin dini inançlarının istatistiğinin tutulmasını "Cumhuriyet'e hakaret" olarak niteledi. Milletvekili Razzy Hammadi de resmi Twitter hesabından "Çocuklar en son Vichy hükümeti zamanında etnik ve dini inançlarına göre fişleniyordu" ifadelerini paylaştı.
Fransa'da 6 Ocak 1978'de çıkarılan kanuna göre kişilerin etnik ve dini inançlarını içeren istatistikler tutmak yasak.