Fransa’da Bayrak Satışları Rekor Kırıyor

Fransa’da Bayrak Satışları Rekor Kırıyor

Fransa, cuma günü mavi, beyaz, kırmızıya boyanıyor. Cumhurbaşkanı Hollande’ın da çağrısıyla Fransızlar evlerinin balkonlarında ve dükkan önlerine bayraklarını asıyorlar.

Bayrak üreten imalathane sahipleri 13 Kasım saldırıları sonrasında bayrak siparişlerinin yüzde 500 arttığını söylüyor.

Paris Drapeaux firmasından Carine Quoniam “Sürekli telefon alıyoruz, dakikada bir kaç telefon geliyor hem siparişleri alırken bir yandan da bayrakları yetiştirmeye çalışıyoruz. Müşterilerin isteklerini karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bütün gece ayaktaydık sadece bir saat uyuyabildik haliyle yorgunuz biraz” diyor.

Paris’te yaşanan kanlı eylemlerde en az 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılar sonrasında Fransız milliyetçiliği yeniden canlandı. En son Fransa Dünya Kupası’nı kazandığında bu oranda bayrak satışı olduğu söyleniyor.

Sokaktaki Fransızların görüşleri de şöyle:

“Evde asabileceğim bir bayrak almaya geldim. Terör tehdidi ile eski gelenekler geri geldi. Millet olarak birlikte olduğumuzu göstermeli, kimliğimizi ve onurumuzu kanıtlamalıyız.”

“Bu geceden itibaren ben de evime bayrak asacağım. Bence bayrağımız her daim dalgalanmalı, Fransız olduğumuzu hissetmek önemli.”

Paris’teki saldırılarda hayatını kaybedenler cuma günü düzenlenecek resmi törende anılacak.

Euronews