Fransa Filistinli El-Aqsa Televizyonunun Yayınını Kesti

Fransa Filistinli El-Aqsa Televizyonunun Yayınını Kesti

İşgalci İsrail’in Filistin El-Yevm televizyonunu kapatmasından kısa bir süre sonra Fransa El-Aqsa televizyonunun yayınını kesti

Fransa’nın Eutelsat idaresi Yahudileri öldürmeye tahrik ettiği gerekçesiyle Filistin merkezli El-Aqsa televizyonunu yayından kaldırdı.

Fransa’nın bu kararı üzerine açıklama yapan El-Aqsa televizyonu müdürü İmad Zekut, El-Aqsa’nın birçok çevreden baskı gördüğünü ve kendilerine karşı savaş açılığını, dün Fransa’nın kanalı Yahudileri öldürmeye teşvik ettiğini iddia ettiğini, bugün ise bu iddia ile kapattığını söyledi.

Zekut sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, El-Aqsa’nın onların istediği gibi bitmeyeceğini, yakında Allah’ın izniyle başka bir frekans üzerinden daha güçlü bir şekilde yayına başlayacağını ifade etti.

Fransa’nın El-Aqsa kanalını yayından kaldırmasından birkaç saat önce işgal güçleri Batı Yaka’da faaliyet gösteren Filistin El-Yevm televizyonunu bastı. Başta müdür olmak üzere üç çalışanını gözaltına aldı.

İşgal kabinesi dün yaptığı toplantıda, Kudüs İntifadası’na destek veren kurum, kuruluş ve şahıslara karşı yaptırım kararı almıştı.

KAYNAK: FEM