Fransa: Esad'ı Vuracaktık Ama...

Fransa: Esad'ı Vuracaktık Ama...

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 2013'te Suriye rejimini vurmaya karar verdiklerini ancak Obama'nın bilinmeyen bir sebeple vazgeçtiğini, hemen ardından da İngiltere'nin geri adım attığını açıkladı.

France24'ün canlı yayınına katılan Ayrault, 2012-2014 yılları arasında Fransa Başbakanlığı görevini sürecinde böyle bir karar aldıklarını belirtti. Ayrault, Suriye'nin Guta bölgesinde Esed'in kimyasal silah kullanmasının aldıkları kararda etkili olduğunu vurguladı.

"SORUNLARIN NEDENİNİ ARAŞTIRMAK GEREKİYOR"

Ayrault, Suriye'deki gelişmeler ve mülteciler sorunuyla ilgili bir soruya da "Meselenin kaynağına bakmak lazım, sorunun nedeni üzerine gitmek lazım." şeklinde cevap verdi.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Fransa'nın barış görüşmelerinin yeniden başlaması için girişim başlatacağını ifade eden Ayrault, IŞİD ve terörizm olduğu müddetçe mültecilerin olacağını ve Avrupa ülkelerinin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

Ayrault ayrıca, mülteci krizi hakkında Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan anlaşmanın devam etmesi gerektiğini, anlaşmanın sorunları çözmeye yaradığını söyleyerek, "Geçen hafta Yunan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştüm ve Çipras da bu anlaşmayı destekliyor. Türkiye ile de konuşmak gerekiyor. Bu anlaşmanın devam etmesi zorunludur" şeklinde konuştu.