Fransa DAEŞ'i Vurdu

Fransa DAEŞ'i Vurdu

Fransız Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ilk kez Suriye içindeki IŞİD hedeflerini vurdu. Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Siviller Esed'in bombardımanına karşı da korunmalı" denildi.

Fransa Suriye içindeki IŞİD hedeflerine ilk kez hava harekâtı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Suriye'deki IŞİD hedeflerine son iki haftada elde edilen bilgiler esas alınarak, koalisyon güçleriyle koordinasyon içinde, hava harekâtı düzenlendiği duyuruldu.
Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Ancak Suriye'deki kaosa bütüncül bir karşılık olmalı. Siviller şiddetin bütün IŞİD ya da diğer terörist gruplar tarafından gelen şiddetin bütün türlerine karşı, ama aynı zamanda Beşşar Esed'in ölümcül bombardımanına karşı da korunmalı" denildi.
Açıklamanın devamında, "Siyasi geçişin tesis edilmesi her zamankinden daha acildir. Cenevre Bildirisi uyarınca, rejim ve ılımlı muhalif unsurları bir araya getirmeli. Fransa bunda kararlıdır. Staffan de Mistura, BM Suriye Özel Temsilcisi'nin çabalarına destek olarak bütün aktörlerle birlikte bunun için aktif olarak çalışacaktır" ifadeleri kullanıldı.
"Fransa'ya saldırı hazırlığı yapıyorlar"
Operasyon hakkında Fransız televizyon kanalı BFM'ye konuşan Başbakan Manuel Valls, "Bu operasyonlarda, özellikle Fransa’ya yönelik saldırı hazırlığı içinde olan teröristlerin eğitildiği sığınaklar bombalandı" dedi.
İhtiyaç duyulduğu sürece operasyonların devam edeceğini belirten Valls, "Suriye’deki IŞİD hedeflerini vuracağız çünkü terör örgütü bu sığınaklardan Fransa’ya yönelik terör saldırısı hazırlığı yapıyor. Biz BM sözleşmesine uygun olarak, meşru müdafaa ilkesi çerçevesinde hareket ediyoruz. Müttefiklerimizle irtibat halinde ancak kendi başımıza hareket ediyoruz" diye konuştu.
Valls, Suriye'deki savaşa çözümün diplomatik yollardan bulunması gerektiğini de ifade etti.
Kaynak: Al Jazeera, Anadolu Ajansı