Fransa 88 Bin Polisle Operasyon Yapıyor-CANLI YAYIN

Fransa 88 Bin Polisle Operasyon Yapıyor-CANLI YAYIN

Paris'te polis ile Charlie Hebdo dergisinin cinayet zanlıları arasındaki kovalamaca yaşanıyor.

Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda 12 kişiyi öldüren iki zanlının araması sürüyor. Görgü tanıklarının zanlı Şerif ve Said Kouachi kardeşleri Paris’in kuzeydoğusundaki Picardy’de gördüklerini belirtmesi üzerine özel birlikler arama çalışmalarını bölgede yoğunlaştırdı. Zanlıların kullandığı araç bölgede bulundu.

Şüpheliler ile polis arasında çıkan çatışmada bir kişi öldü yaralılar var.

Bir kişi rehin alındı

Fransız güvenlik yetkilileri 2 saldırganın tekrar araç çaldığını ve kaçmaya devam ettiğini aktardı. Fransız basınına göre teröristler araç çalarken polisle çatıştı ve en az bir kişiyi rehin aldı. Fransız basınında, çatışma esnasında 2 kişinin öldüğü ve 20'ye yakın yaralının da olduğu iddiaları yer alıyor.  

Fransız polisi ile teröristler arasındaki kovalamaca yaşandı. Özel harekat polisleri de destek için bölgeye gitti. Operasyona 88 bin polis ve askerin katıldığı bildirildi. Polis, teröristleri 5 helikopter ile havadan da kovalıyor. Olay Charles de Gauelle havalimanına çok yakın bir bölgede yaşanıyor.

Teröristlerin rehineleri bir fabrika binasında tuttukları belirtildi. Teröristlerin kuşatıldığı fabrika havaalanına çok yakın bir bölge.

Alman medyasından şoke eden iddia!

Alman medyası, Paris yakınlarında polisten kaçan Charlie Hebdo saldırganlarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışmada iki kişinin öldüğünü öne sürdü.

RTL Radyosu'nun haberine göre, çatışma, iki şüpheli Dammartin-en-Goelle kentinde bir kişiyi rehin almadan önce gerçekleşti.

Ancak Paris savcılığı, çatışmada ölenlerin olduğu bilgisini doğrulamadı.

Polisin saldırganlarla rehine pazarlığı yaptığı bildirildi.

Ayrıntılar gelecek...