Flaş gelişme! 2 numara Türkiye'de

Flaş gelişme! 2 numara Türkiye'de

Twitter'ın iki numaralı ismi Colin Crowell Türkiye'ye geldi. Crowell, TİB ve BTK yetkilileri ile görüşecek.

Yerel seçim sürecinde, Twitter'in kapatılması ile sosyal medyanın denetimi, vergilendirilmesi tartışması alevlenmişti. Crowell'in temaslarında bu konular masada olacak.
Hükümetin temsilcilik açmasını ve Türkiye'de vergi mükellefi olmasını talep ettiği Twitter'ın yöneticileri, süreci değerlendirmek ve atılabilecek adımları konuşmak üzere Ankara'ya geldi.
Twitter temsilcileri, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri ile görüşecek.
Görüşmede Twitter'ın Türkiye'de ofis açması konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.
BTK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
BTK Başkanı Tayfun Acarer, görüşmeyi Twitter'ın 3 üst düzey yöneticiyle yapacaklarını ve daha çok uygulanmayan mahkeme kararları üzerinde duracaklarını açıkladı.
100'e yakın mahkeme kararı bulunduğunu belirten Acarer, görüşmeye Başbakanlık'tan bazı yetkililerin de katılabileceğini belirtti.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, çeşitli kullanıcıların hesaplarının askıya alınması yönünde farklı mahkemelerden alınmış kararları dikkate almadığı gerekçesiyle, Twitter'a erişimi Mart ayında engellemişti.
Anayasa Mahkemesi'nin, anayasada yer alan ifade özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle, Nisan ayı başında söz konusu kararın iptal edilmesine yönelik karar aldı; ardından erişim engeli kaldırıldı.