Fisk : İsrail ve Suudi Jetleri  Birlikte Şiileri  Bombalıyor

Fisk : İsrail ve Suudi Jetleri Birlikte Şiileri Bombalıyor

Independent'ın deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, "kafa kesen" Suudilerle "işgalci" İsraillilerin bir araya gelmesinin bir "başarı" olduğunu yazdı.

İsrail ile Suudi Arabistan arasında, Katar ve El Cezire karşıtlığını da kapsayan ittifakın içeriğine dair önemli ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Independent'ın deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, "kafa kesen" Suudilerle "işgalci" İsraillilerin bir araya gelmesinin bir "başarı" olduğunu yazdı.

Zengin Suudi vatandaşlarının hasta oldukları zaman özel jetlerine binip İsrail'e giderek, burada lüks hastanelerde tedavi olduklarını söyleyen Fisk, İsrail ve Suudi Arabistan jetlerinin uçuşa geçtiklerinde de, "Sünnilerden ziyade Şiileri bombalamaya gittiklerinden emin olabilirsiniz" diyor.

Fisk'e göre, Kral Selman'ın parmağını İran'a sallayarak onu "Körfez güvenliğine en büyük tehdit" olarak suçladığında, Binyamin Netanyahu da aynısını, bu kez "İsrail'in güvenliği"ni gerekçe göstererek yapıyor.

Fisk, İsrail'in El Cezire'nin yayınına son vermesini ve Kudüs ofisini kapatmasını da "basın özgürlüğü" açısından eleştirdi.