Firavun Sisi Gazze halkını ölüme terk etti

Firavun Sisi Gazze halkını ölüme terk etti

İsraillileri korumak için asker göndermeye hazır olan darbeci Sisi’nin Gazze’nin can damarı olan sınır kapılarını açmaması sebebiyle Filistinliler ölüm kalım mücadelesi veriyor. Harabeye dönen evlerinin önündeki barakalarda ya da kendi imkanlarıyla kurduk

Terör devleti İsrail’in harabeye çevirdiği Gazze’de soğuk kış şartlarından dolayı adeta bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail’in bombardımanları sonucu evleri harabeye dönen Gazzelilere, bir darbe de Sisi yönetimindeki Mısır’dan geldi. İsraillileri korumak için asker göndermeye hazır olan darbeci Sisi’nin Gazze’nin can damarı olan sınır kapılarını açmaması nedeniyle Filistinliler ölüm kalım mücadelesi veriyor. Harabeye dönen evlerinin önündeki barakalarda ya da kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşayan Gazzelilerin durumu içler acısı.

DRAMIN EN BÜYÜK SEBEBİ SİSİ

Gazze’de yaşanan son gelişmeler hakkında Akit’e konuşan İHH Gazze Sorumlusu Mehmet Kaya, Gazze’de bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, “Mısır’ın, Gazze’ye açılan Rafah Sınır Kapısı ve tüneller kapalı olduğu için Gazze’ye hiçbir yardım gelemiyor. Savaşta evi yıkılan 20 bin insan, soğuk kış günlerinde barakalarda yaşam mücadelesi veriyor. Evi yıkılan herkes soğuk kış şartlarına rağmen yıkılan evlerinin önünde ya barakalarda ya da küçük çadırlarda kalıyorlar. Son bir haftadır Gazze’de sürekli yağmur ve fırtına var. Yağmura ve soğuk hava şartlarına rağmen insanlar barakalarda yaşam mücadelesi veriyor. Yaşanan bu dramın en büyük sebebi sınır kapılarını açmayan Sisi ve yönetimidir. Çünkü Gazze’nin nefes alacak bölgesi olan Mısır Rafah kapısı ve tüm tüneller kapalı durumda. Filistin’e açılan bu yaşam kapıları kapalı olduğundan dolayı Gazze’ye hiçbir yardım gelemiyor” dedi. 

HER GÜN ONLARCA İNSAN ÖLÜYOR

Zor yaşam şartlarından dolayı Gazze’de her gün ölümlerin meydana geldiğini ifade eden Kaya, “Burada çocuk, kadın, yaşlı her gün onlarca insan olumsuz yaşam koşulları ve savaş esnasında kapıldıkları çeşitli hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Bazı hasta insanlara zamanında müdahale edilmiyor. Kimi hasta ilaç bulunamıyor. Hatta İsrail’in Gazze’ye attığı kimyasal silahlardan dolayı hastalanan bazı hastalara teşhis bile konulamıyor” diye konuştu. 

 HİÇBİR İMAR ÇALIŞMASI YOK

Gazze’ye yardımların gelmemesinden dolayı hiçbir imar çalışmasının da başlayamadığını aktaran Kaya, “Mısır tarafından Filistin’e açılan sınır kapılarının sürekli kapalı olduğu için gelen yardımlar Gazze’ye giremiyor. Yardımlar içeri giremediği için burada herhangi bir imar çalışması da başlamıyor. Ayrıca Filistin dışına çıkan 5 bin Filistinli şu anda Mısır’dan Filistin’e giriş yapmayı bekliyor. Ama Sisi yönetimi bunlara dahi kapıları açmıyor” dedi.

MEMURLAR BİR YILDIR MAAŞ ALAMIYOR

Barakalarda ve çadırlarda yaşamla mücadelesi veren Gazzelilerin diğer taraftan da yoksullukla mücadele ettiğini aktaran Kaya, “Gazze’de işsizlik son bir yılda yüzde 70’e kadar çıktı. Gazze’deki memurlar bir yıldır maaş alamıyor. Üç ayda bir yarım maaş alıyorlar. Şartlar o kadar kötü ki insanlar bazen evlerine götürecek bir parça ekmek dahi bulamıyorlar” ifadelerini kulandı.