Firari FETÖ’cüler Kışlada Saklanıyor

Firari FETÖ’cüler Kışlada Saklanıyor

Paralelci olduğu için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden alınan Mithat Aynacı, darbecilerin emniyetin kapısına dayadığı tankın içinde askeri kıyafetle yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı ile İstihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney, darbeci FETÖ’cü subayların arasındayken yakalandı. Bunun üzerinde İstanbul Başsavcılığı, aylardır aranan Ekrem Dumanlı ile diğer firari FETÖ’cülerin de askeri birliklerde saklanma ihtimali üzerine tüm askeri birliklerde detaylı arama kararı verdi.
 
HAİNLERE DESTEK
 
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra İstanbul Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Paralel Yapı soruşturmaları kapsamında aranan bazı polis müdürleri ile FETÖ’cü gazeteci ve işadamları, 2014 beri bulunamıyordu. Aranan bu polis müdürlerinden bazıları 15 Temmuz gecesi ‘darbe yapmaya çalışan’ askerlerle birlikte ortaya çıktı. Hainlere destek verdiği tespit edilen eski polis müdürleri Mithat Aynacı ve Hami Güney gözaltına alındı. Mithat Aynacı, Vatan Caddesi’ndeki Emniyet binasının önündeki tankın içinde askeri kıyafetlerle gözaltına alındı.
 
BİRLİKLERDE Mİ?
 
Yapılan araştırmada aylardır aranan FETÖ’cü firari polislerin askeri birliklerde saklandığı tespit edildi. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten İstanbul Başsavcılığı Ekrem Dumanlı ile diğer firari FETÖ’cülerinde askeri birliklerde saklanma ihtimali üzerine tüm askeri birliklerde detaylı arama kararı verdi. (STAR)