Filsitinli Direniş Gurupları Suriye'yi Tebrik Etti

Filsitinli Direniş Gurupları Suriye'yi Tebrik Etti

Filistin direnişinden Suriye'nin İsrail saldırısına tebrik

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin Filistin halkına yönelik saldırılarını sürdürmesini, bölge ülkelerine düşmanlığını tırmandırmasını ve Suriye'ye düzenlediği saldırıları kınadı.


Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Hamas Hareketi, bugün (10 Mayıs Perşembe) konuyla ilgili yayımladığı bildiride, işgal rejiminin ümmetin baş düşmanı olduğunu ve ümmet için en büyük tehlikeyi teşkil ettiğini, bölgedeki terörün kaynağı olduğunu söyledi.


Bildiride, Arap ve İslam ülkelerinin topraklarını savunma ve her türlü saldırıya güçlü bir şekilde misillemede bulunmaya hakları olacağı ifade edildi.


Hamas Hareketi, ümmetin tüm gücünü ve imkanlarını düşmanı caydırmak ve heybetini kırmak için seferber etmesi gerektiğini belirtti.


Bildiride ayrıca işgalci düşmanın planlarının Filistin davasını, bölgeyi ve ümmetin gücünü hedef aldığına dikkat çekildi.


İslami Cihad: Suriye'nin İsrail saldırısını tebrik ediyoruz


Filistin İslami Cihad Hareketi'den yapılan açıklamada ise Suriye'nin İsrail'e yönelik yaptığı saldırı tebrik edilirken bu saldırının İsrail'in daha önce Suriye'ye yaptığı saldırılara verilmiş doğal bir tepki olduğu belirtildi.