Filistli Esirlerden Açlık Grevine Destek

Filistli Esirlerden Açlık Grevine Destek

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Hamas’a mensup esirler, 67 gündür açlık grevini sürdüren gazeteci Muhammed El-Gig’le dayanışma eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

iyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Hamas’a mensup esirler, 67 gündür açlık grevini sürdüren gazeteci Muhammed El-Gig’le dayanışma eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.
 
Gazeteci El-Gig’e yapılanların bir insanlık suçu olduğunu bildiren esirler, gazetecinin özgürlüğüne kavuşması için dünyanın özgür insanlarının yanında durması gerektiğini söylediler.
 
Zindandaki Hamas’a mensup esirlerin oluşturduğu Esirler Yüksek Liderlik Heyeti yapığı açıklamada, işgalcinin insanlara, toprağa, ekine ve kutsal değerlere yönelik insanlık dışı saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, esirlere yönelik cinayetlerinin kesintisiz devam ettiğini, en son El-Gig’e yapılanların bunun açık örneği olduğunu ifade etti.
 
Gazeteci El-Gig’in yanında olduklarını belirten Hamas mensubu esirler, El-Gig özgürleşinceye kadar zindanlarda başlattıkları eylemleri sürdüreceklerini ifade ettiler.
 
Filistinli gruplardan ve halktan esir gazetecinin serbest bırakılması için daha fazla baskı yapmalarını isteyen esirler, insan hakları örgütlerini de sorumluluklarını yerine getirmeye davet ettiler.