Filistinlilerin Dünyadaki Toplam Nüfusu Ne Kadar?

Filistinlilerin Dünyadaki Toplam Nüfusu Ne Kadar?

i Filistin topraklarında ve dünyanın değişik ülkelerine dağılmış halde yaşayan Filistinlilerin nüfusunun 2019 sonunda 13 milyon 350 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Resmi verilerin ortaya koyduğuna göre tarihi Filistin topraklarında ve dünyanın değişik ülkelerine dağılmış halde yaşayan Filistinlilerin nüfusunun 2019 sonunda 13 milyon 350 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan 5 milyondan fazla insan Batı Yaka bölgesinde ve Gazze şeridinde yaşıyor.

Filistin Merkezi İstatistik Teşkilatı'nın bugün yeni bir yılın karşılanması münasebetiyle yayınladığı basın açıklamasına göre Gazze bölgesinde yaşayan Filistinlilerin sayısı 2 milyon 19 bin, Batı Yaka bölgesinde yaşayan Filistinlilerin sayısı ise 3 milyon 20 bin civarında.  Gazze ve Batı Yaka bölgesinde, 1948'de işgal edilmiş bölgelerden zorla göç ettirilmiş olan mülteci durumundaki Filistinlilerin oranı ise %42'yi buluyor.  Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinlilerin sayısı ise 1 milyon 597 bini buluyor. Bunlar Nekbe (Büyük Felaket) yani bu bölgenin siyonist işgal güçleri tarafından işgal edilmesi sırasında evlerini terk etmemiş olan 154 bin civarındaki Filistinli nüfustan geliyor.

Geriye kalan Filistinliler ise dünyaya dağılmış durumdalar. Verilen bilgilere göre bunlardan 5 milyon 986 bin kişi Arap ülkelerinde, 727 bin kişi ise diğer ülkelerde yaşıyor.